DiCaprio je dobro prošao: Ovom čovjeku je trebalo 500 filmova da dobije Oscara

Slavne ličnosti
DiCaprio je dobro prošao: Ovom čovjeku je trebalo 500 filmova da dobije Oscara
Legendarni italijanski kompozitor Ennio Morricone dobitnik je Oscara za muziku u filmu "Hateful Eight" (Mrska Osmorka) Quentina Tarantina.

Legendarni italijanski kompozitor Ennio Morricone dobitnik je Oscara za muziku u filmu "Hateful Eight" (Mrska Osmorka)  Quentina Tarantina. 

Kompozitor je nagrađen Zlatnim globusom i nagradom BAFTA-e, a prestižna nagrada Oscar bila je šlag na torti. Tako je sa svojih 87 godina oborio rekord i postao najstarijim dobitnikom Oscara. 

Prije njega rekord je držao glumac Christopher Plummer, koji je s 82 godine 2012. proglašen najboljim sporednim glumcem ulogom u filmu Početnici.

“Nema dobre muzike bez dobrog filma koji je inspirira. Zato zahvaljujem Tarantinu što me odabrao, kao i producentu Harveyju Weinsteinu i čitavoj ekipi”, izjavio je  Morricone.

Ovo mu je bila šesta nominacija, kao i DiCapriu, no on je zlatnog kipića čekao mnogo duže, muziku je radio za čak 500 filmova. 

Prije Mrske Osmorke bio je nominiran za Dane raja (1978), Misiju (1986), Nedodirljive (1987), Bugsyja (1991) i Malènu (2000).

 

 

Ne propustite