DiCaprio se emotivno obratio: Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez vas

Slavne ličnosti
DiCaprio se emotivno obratio: Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez vas
Konačno...Leonardo DiCaprio dobio je sinoć svog prvog Oscara za ulogu u filmu "Povratnik" meksičkog reditelja Alejandra Inarritua, koji je drugu godinu zaredom dobio Oscara za najbolju režiju.

Konačno...Leonardo DiCaprio dobio je sinoć svog prvog Oscara za ulogu u filmu "Povratnik" meksičkog reditelja Alejandra Inarritua, koji je drugu godinu zaredom dobio Oscara za najbolju režiju.

DiCaprio je tokom 25-godišnje karijere za Oscara bio nominiran četiri puta, triput za glavnu ulogu (Avijatičar, Krvavi dijamant i Vuk s Wall Streeta) i jednom za sporednu (Što muči Gilberta Grapea).

Svi pogledi bukvalno bili su upereni ka 41.-godišnjem glumcu, koji je ove godine smatran favoritom za Oscara za ulogu trapera koga teško povrijeđenog nakon napada medvjeda ostali članovi ekspedicije ostavljaju da umre. U borbi za preživljavanje njegov lik Hugo Glass probija se kroz snijegom pokrivene šume do logora.

Zahvaljujući na nagradi DiCaprio je rekao: "Ne smijemo uzeti ovu planetu zdravo za gotovo. Ja ne uzimam ovu večer zdravo za gotovo".

Snimajući ovaj film, dodao je, "morali smo otići na južnu polutku da bismo pronašli snijeg".

"Klimatske promjene su stvarne, događaju se u ovom trenutku. Sve su vrste ugrožene i moramo zajedno raditi i podržavati one čelnike širom svijeta koji govore u ime cijelog čovječanstva."

Film je inače sniman sedam mjeseci u Kanadi i Argentini, uz korištenje samo prirodnog svjetla u teškim uvjetima i po veoma hladnom vremenu.

oscar-di-caprio

"Hvala, hvala svima. Hvala Akademiji, hvala svima u ovoj prostoriji, čestitke i drugim nominovanim glumcima za izvanredno izvođenje. ‘Povratnik’ je bio proizvod neumornih napora nevjerovatne ekipe s kojom sam radio. Prvo, Tomu Hardyju. Tome, tvoj talenat na ekranu može da prevaziđe samo tvoje prijateljstvo van ekrana… hvala ti na stvaranju izvanrednog filmskog iskustva. Hvala svima u Foxu i kompaniji ‘New Regency', mom cijelom timu. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način učestvovali u snimanju filma. Kao i mojim roditeljima, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez vas. I mojim prijateljima, volim vas puno, znate ko ste", emotivno je poručio slavni glumac.

(Novi.ba)

Ne propustite