Nevjerovatna ispovijest Srbina koji je promijenio pol

Čudne priče
Nevjerovatna ispovijest Srbina koji je promijenio pol
Bio je žena, pa je postao muškarac.


Miloš B. (30) iz Beograda prošle godine je promijenio pol. Bio je žena, pa je postao muškarac. Međutim, on je jedan od onih koji ne želi potpuno da otkrije svoj identitet, jer je izgubio povjerenje u ljude.

– Još kao četvorogodišnjak sam se osjećao kao dječak. Nisam se igrao sa djevojčicama. Dok sam gledao jedan dječiji film, pomislio sam da ću uspjeti da se promijenim preko noći – priča Beograđanin.

Miloš i dalje osjeća potrebu da se skriva. Potreban mu je mir i ne osjeća potrebu da se nekome objašnjava o svom prethodnom fizičkom izgledu.

– Imao sam dosta da sreće, da radim u preduzeću gdje su ljudi prihvatili to što sam promijenio pol. Prije same operacije nisam izgledao kao žena, što je kolegama bilo čudno. Ta želja da promijenim pol oduvijek se vidjela. Uvijek sam bio ošišan na kratko i oblačio se kao muškarac – priča Miloš.

Miloš se procesu promjene pola podvrgavao tri do četiri godine. Brojni pregledi kod psihijatra, hormonska priprema i razni pregledi sačekali su ovog mladog momka prije same hirurške intervencije.
– Tek na kraju je uslijedila hirurška intervencija, koja je bila duga i bolna. Kada se sve završilo osjećao sam se kao da sam skinuo okove- iskren završava priču Miloš.

U Srbiji je u 2015. godini 9 osoba promijenilo pol, sve su bile žene koje su prešle u muškarce. Proces promjene u žensko košta oko 6.000 eura, a u muško 7.000 eura. U svijetu je ta cijena trostruko veća.

Pošaljite nam u komentarima Vaše mišljenje o operaciji promjene pola? Kakav utisak na Vas ostavljaju transsrodne osobe?

( Izvor: Blic)

Ne propustite