El Chapova tiha patnja: Ko je zapravo Kate del Castillo, 'najpoznatija španska dilerica droge'?

Slavne ličnosti
El Chapova tiha patnja: Ko je zapravo Kate del Castillo, 'najpoznatija španska dilerica droge'?
U seriji "La Reina del Sur" u kojoj je Kate del Castillo glumila, bila je "traficante mas famosa" – najpoznatija dilerica droge.

U seriji "La Reina del Sur" (Kraljica juga) u kojoj je Kate del Castillo glumila, bila je "traficante mas famosa" – najpoznatija dilerica droge.

"Ona spava s oženjenim muškarcima, puši marihuanu i jednim potezom uklanja neprijatelje. Ova uloga je san svake glumice", rekla je tada lijepa Kate o "Kraljici juga".

Kada je 2011. prihvatila ponudu producenata, ona nije ni slutila da će se pet godina kasnije susretati sa dilerima i ubicama i u stvarnom životu.

Ove sedmice je privukla mnogo pažnje zbog svoje povezanosti s jednim od najpoznatijih i najopasnijih dilera droge Joaquín "El Chapo" Guzmánom. On je u petak uhapšen u Meksiku i sada bi mogao biti izručen SAD-u. 

Jedna od tematika serije "La Reina del Sur" jeste i korumpirana meksička vlada, a Kateina uloga počinje tako što ima probleme s drogom kroz svoje veze s muškarcima, ali je ipak prikazana kao dobrodušna osoba.

kate-del-castillo

U 2012. godini pisala je El Chapu, a u pismo se žalila na korumpiranu vladu te kaže da sada više vjeruje Chapu Guzmanu nego samoj vladi koja krije istinu od nje i ostalih ljudi.

"Gospodine Chapo, zar ne bi bilo 'padre' (što znači veliko) od Vas kada bi završili s drogama? Da prestanete poslovati s političarima i da ne iskorištavate žene i djecu, koja na kraju postanu robovi", napisala je Kate.

Također ga je zamolila da zatvori javne kuće, jer su tu žene manje vrijedne od pakla cigareta.

''Postali bi heroj heroja, trgujmo ljubavlju, Vi znate kako.''

Kako slavni glumac Sean Penn kaže, nakon pisanja tog pisma, Del Castillo je kontaktirana od strane Guzmanovih advokata u 2012., a nakon toga i u februaru u 2014. godini, kada su se skupljali podaci o njemu.

no-good-deed-7-kate-del-castillo

Zbog povezanosti s vođom ozloglašenog kartela Sinaloa protiv nje je pokrenuta istraga, a kolege iz produkcijske kuće "Telemundo" osudile su njene postupke.

Tako je vjerovatno najjači diler droge u svijetu uletio u zamku, te ga je zaluđenost pomenutom glumicom skupo koštala.

Ne propustite