Penn ne žali zbog intervjua sa "El Chapom"

Slavne ličnosti
Penn ne žali zbog intervjua sa "El Chapom"
Penn je prethodno rekao ga brine mogućnost da je vlast pratila njegovo putovanje da se nađe sa Guzmanom...

Glumac Sean Penn izjavio je da ne žali zbog intervjua sa narko bosom Joaquinom El Chapom Guzmanom, tokom tajne posjete Meksiku u oktobru, koji je doveo do njegovog hapšenja.

Na pitanje AP-a o fotografijama koje su objavili meksički mediji, a na kojima se vidi kako agenti gledaju njega i glumicu Kate del Castillo pred njihov let da se nađu sa Guzmanom, Penn je mejlom kratko odgovorio da "nema šta kriti."

Guzman je uhvaćen u petak, više od tri mjeseca pošto se Penn sastao sa njim u centralnom Meksiku i šest mjeseci pošto je pobjegao iz zatvora.

Penn nije direktno odgovorio na pitanja da li je u redu što je svoju priču dao Guzmanu na autorizaciju prije nego što je objavi i da li je preduzeo odgovarajuće sigurnosne mjere da zaštiti svoj izvor.

Penn je prethodno rekao ga brine mogućnost da je vlast pratila njegovo putovanje da se nađe sa Guzmanom, a bio je u pravu samo što ni sam nije znao koliko su ga blisko pratili, navodi AP.

Jose Manuel Merino, predstavnik meksičkog državnog tužilaštva nadležan za ekstradiciju je rekao da će do izručenja Guzmana Sjedinjenim Državama vjerovatno proći najmanje godinu dana.

Funkcioneri su ranije predviđali da će proces trajati kraće, a minimum šest mjeseci.

Vlasti navode da su uspjele otkriti lokaciju na kojoj se nalazi Guzman zahvaljujući intervjuu koji je sa njim imao američki glumac Sean Penn.

Taj tekst je objavljen u subotu navečer na sajtu američkog časopisa "Rolling Stone".

(Tanjug)

Ne propustite