Dakota Johnson osudila brutalnost filmske industrije

Slavne ličnosti
Dakota Johnson osudila brutalnost filmske industrije
Mlada glumica izjavila je za britansko izdanje časopisa Vogue da je zabrinuta za svoju budućnost u Hollywoodu iako joj je svega 26 godina

Zvijezda filma "50 nijansi siva" Dakota Johnson osudila je "brutalnost" s kojom filmska industrija odbacuje glumice kao što su njena majka Melanie Griffith i baka Tippi Hedren.

Mlada glumica izjavila je za britansko izdanje časopisa Vogue da je zabrinuta za svoju budućnost u Hollywoodu iako joj je svega 26 godina, ali da je situacija daleko gora za njenu 58-godišnju majku i 85-godišnju baku.

"Zašto moja majka nije na filmu? Ona je izvanredna glumica. Zašto moja baka nije na filmu? Ova industrija je j... brutalna", zaključila je Dakota.

"Bez obzira koliko ste jaki, ponekad imate osjećaj da ste nepoželjni. To je apsurdno i pogubno", navela je ona.

Melanie Griffith je svojevremeno bila jedna od vodećih holivudskih glumica.

Bila je nominovana za Oscara za ulogu u filmu "Zaposlena djevojka" iz 1988. Tokom 1990-ih je igrala u filmovima "Vašar taštine", "Lolita" i "Celebrity" Woodyja Allena, ali je sa prelaskom u novi vijek njena karijera počela blijediti.

Trenutno glumi u TV seriji "Hawaii Five-O".

Tippi Hedren se pojavila na filmu 1963. godine u Hitchcockovoj drami "Ptice". Igrala je i u sljedećem ostvarenju slavnog britanskog reditelja, "Marni", iz 1964.

Dvije decenije kasnije pojavila se i u kultnom filmu o lavovima "Roar". Od tada je rijetko dobijala glavne uloge, pa je sve češće radila na televiziji.

Ne propustite