Damon pokrenuo kampanju: Ridley Scott zaslužuje Oscara

Top novosti
Damon pokrenuo kampanju: Ridley Scott zaslužuje Oscara
Damon je govorio na gala večeri priređenoj povodom početka Internacionalnog filmskog festivala u Palm Springsu...

Glumac Matt Damon pokrenuo je hrabru kampanju uoči ovogodišnje dodjele nagrade Oskar, izjavivši da je Ridley Scott "dao više nego dovoljno kinematografiji tokom svoje karijere" i da je zaslužio nagradu Američke filmske akademije.

Damon je govorio na gala večeri priređenoj povodom početka Internacionalnog filmskog festivala u Palm Springsu, koji je postao "odlično posjećena stanica na prometnom putu holivudskih nagrada", jer se održava u vrijeme nominacija za Oskara i osam dana prije dodjele nagrade Zlatni globus. 

Damon, koji igra glavnu ulogu u Scottovom filmu "Marsovac" (recenziju portala Novi.ba možete pročitati OVDJE) izjavio je da je bio šokiran kada je otkrio da 78-godišnji reditelj ostvarenja "Istrebljivač" (Blade Runner) i "Osmi putnik" nije nikada dobio Oskara, iako je bio tri puta nominovan i njegov "Gladijator" 2001. osvojio nagradu Američke filmske akademije za najbolji film. 

"On je majstor. Ima nekolicana takvih na planeti i on je jedan od njih", rekao je Damon, izrazivši uvjerenje da je ovo godina kada će Scott dobiti Oskara. 

"Ne znam da li bi trebalo to glasno reći, ali kada smo snimili 'Dvostruku igru', mnogo smo govorili o Martyju (Martin Scorsese) i isplatilo se", dodao je Damon. 

Pored Damona govorili su Johnny Depp, Cate Blancett, Christian Bale i Michael Fassbender.

Ne propustite