Game of Thrones - finalna sezona sljedeće godine

Top novosti
Game of Thrones - finalna sezona sljedeće godine
HBO objavio da je unajmio četiri pisca koja će raditi skriptu za mogući Game of Thrones spin-off.

Svaki od pisaca istražuje određeni period u univerzumu Pjesmi Leda i Vatre koji bi bio dovoljno zanimljiv za gledaoce i naravno isplativ za HBO. Scenaristi koji su pozvani da rade na projektu donose različita iskustva i njihova raznolikost će vejrujemo donjeti dobre ideje ljudima iz HBO-a.

Tim od četiri tekstopisca čine: Max Borenstein (Godzilla, Kong: Skull Island), Jane Goldman (Kingsman The Secret Service), Brian Helgeland (L.A. Confidental, Robin Hood), Carly Wray (Mad Men, The Leftovers) i sam George R.R. Martin.

Martin će i dalje biti producent sa ljudima koji su već vodili show, David Benioff i D.B. Weiss. Oni ne učestvuju u spremanju spinoffa, a to je najviše zbog toga što su fokusirani na Game of Thrones sezonu koja tek treba početi sa prikazivanjem kao i na finalnu koja nas najverovatnije očekuje sljedeće godine.

HBO još uvek ne zna niti želi da zna datum kada bi okvirno spinoff počeo sa prikazivanjem. Kako su ljudi iz ove medijske kuće rekli, oni žele da dopuste piscima da razviju svoje priče kako treba kako bi došli do što bolje skripte. Game of Thrones spinoff se pominje već godinama, a Martin je nekoliko puta rekao da je otvoren za ideje i da o tome priča sa čelnicima HBOa. Zbog ogromnog uspjeha Game of Thrones serije, kako smo napomenuli, nije ni čudno što je HBO odlučio da nađe načina da prikazuje seriju, na neki način, i nakon zaključka koji će se desiti u sedmoj i osmoj sezoni.

Ne propustite