Al Pacino odbio igrati u "Star Warsu" jer nije razumio scenario

Slavne ličnosti
Al Pacino odbio igrati u "Star Warsu" jer nije razumio scenario
Danas je možda čudno da ovo čujemo, ali sedamdesetih godina prošlog vijeka SF nije bio, što bi se reklo, aktuelni i rasprostranjeni žanr.

Svi znamo da Harrison Ford nije bio prvi izbor za ulogu Hana Soloa u popularnoj “Star Wars” franšizi. Prvi izbor bio je niko drugi nego Al Pacino.

Ovih dana dosta se prisjećamo historije i šta je sve moglo biti, od toga kakav bi film bio “The Phantom Menace” da ga je režirao Ron Howard, pa do toga kakav bi Anakin SkyWalker bio Leonardo DiCaprio, da je prihvatio ulogu. 

I u ovom slučaju postavlja se isto pitanje. Možete li zamisliti Pacina u ulozi Soloa? Pacino je, prisjećajući se ponude, za The Hollywood Reporter izjavio: 

Uloga je bila rezervisana za mene, ali ja nisam razumio scenario”. 

Danas je možda čudno da ovo čujemo, ali sedamdesetih godina prošlog vijeka SF nije bio, što bi se reklo, aktuelni i rasprostranjeni žanr. U njega se nije ulagalo i više je ličio na žanr koji predstavlja filmove B produkcije. Tehnologija tada i tehnologija danas nisu se mogle uporediti.

Osim toga, za Pacina, koji je dobijao uloge poput one u “Kumu”, uz Marlona Branda, Roberta Duvalla i ostale veličine, ovo je tada možda bio i korak unazad. 

Međutim, “Star Wars” je uspio postaviti standarde za SF filmove budućnosti i odatle je sve krenulo uzbrdo.

(Izvor: blockbuster.rs)

Ne propustite