Šta nam donosi 2016.? Od povratka superheroja do sarkastične komedije

Filmovi
Šta nam donosi 2016.? Od povratka superheroja do sarkastične komedije
Sa novom godinom, u bioskope stižu i novi filmovi - od povratka superheroja, preko najnovijeg Tarantinovog ostvarenja do osvetničkog trilera Leonarda Dikaprija.

S Novom godinom, u bioskope stižu i novi filmovi - od povratka superheroja, preko najnovijeg Tarantinovog ostvarenja do osvetničkog trilera Leonarda Dikaprija.

Godina 2016. je puna iščekivanja za ljubitelje sedme umjetnosti.

Za koji dan u regionalnim kinima počeće da se prikazije "Podlih osam", eksplozivni vestern Kventina Tarantina s puno krvi i pucnjave. Radnja filma, koji traje tri sata, a u kom glavne uloge igraju Kurt Rasel, Semjuel L. Džekson, Majkl Medsen i Tim Rot, smještena je u zimski pejzaž Vajominga. Osam neobičnih likova zatiče se u brvnari na planini pod snijegom; vatreno oružje, brze replike i klupko tajni koje se odmotava čine osnovu scenarija.

U martu stiže "Betmen protiv Supermena: Zora pravde", novi film o strip herojima u režiji Zaka Snajdera, koji nas uvodi u priču o sukobu dvojice najpoznatijih pravednika.

U junu će sa nama biti animirani film o zaboravnoj ribici, "Potraga za Dori", u produkciji studija Piksar. Riječ je o nastavku kultnog crtaća "Potraga za Nemom", koji je 2003. godine zaradio 936 miliona dolara.

Na repertoaru domaćih bioskopa od 21. januara je "Povratnik", oskarovca Alehandra Gonsalesa Injaritua. Sniman u ekstremnim uslovima, film, u kome glavne uloge ostvaruju Leonardo Dikaprio i Tom Hardi, oduševiće sve ljubitelje epskih avantura.

Krajem godine očekuju nas "Fantastične zvijeri", snimljene prema istoimenom romanu Džoane Rouling, autorke sage o Hariju Poteru. Radnja se odvija u Njujorku, 70 godina prije događaja iz prve knjige serijala o mladom čarobnjaku.

U ljeto 2016. dolazi nam "Dan nezavisnosti 2", dugo najavljivani nastavak filma Rolanda Emerika o invaziji vanzemaljaca kog producenti najavljuju kao "veliki dramatični zaplet", kao i filmska adaptacija romana The BFG (Big Friendly Giant), Roalda Dala, u režiji Stivena Spilberga.

Nešto ranije ove godine, tačnije u februaru, u kinima će se naći najnovija sarkastična komedija braće Koen "Ave, Caesar", film koji otvora ovogodišnji Berlinski festival, a u kom uloge tumače Džordž Kluni, Džoš Brolin, Tilda Svinton, Skarlet Johanson i Čening Tejtum.

Inspirisan Diznijevim crtaćem iz 1967. koji je i sam bio ekranizacija istoimenog kultnog dečjeg romana Rađarda Kiplinga, 3D film "Knjiga o džungli", već je svojim tizerom izazvao ogromno interesovanje na internetu. Najnovije avanture o Mogliju, kog tumači 10-godišnji Nil Seti, moći će da se vide od sredine aprila.

Ne propustite