Oglasio se tim Billa Cosbyja nakon podignute optužnice za silovanje

Slavne ličnosti
Oglasio se tim Billa Cosbyja nakon podignute optužnice za silovanje
Nakon što je podignuta optužnica, slavnom komičaru i glumcu Bill Cosbyju prijeti od pet do 10 godina zatvora

Nakon što je podignuta optužnica, slavnom komičaru i glumcu Bill Cosbyju prijeti od pet do 10 godina zatvora te kazna u visini do 25 hiljada dolara ukoliko bude proglašen krivim za drogiranje i silovanje bivše zaposlenice Temple Universityja Andreje Constand. No ona je tek jedna u nizu, a nakon nje javilo se više od 50 drugih žena sa sličnim optužbama protiv nekad omiljene holivudske zvijezde.

Cosby je stigao na sud, vidno narušenog zdravlja, a dvoje asistenata su ga morali pridržavati. Ipak, smogao je snage i obratio se okupljenima. Kaže i kako su razlozi njegovog privođenja politički, no silovanja nije spominjao.

"Ja sam žrtva advokata koji se pokušava proslaviti, borimo se protiv tužbi, iza svega ovoga je politika", poručio je Cosby sa svojim timom, piše TMZ. Njegovi advokati su najavili i "snažnu bitku protiv svih nepravednih optužbi", a platili su i milion dolara kaucije.

 

The entertainer arrived at magistrate court Wednesday afternoon, wearing a hooded gray sweater and holding a cane. He stumbled slightly after exiting an SUV and had to be held up by two people.

Posted by NBC News on 30. Decembar 2015

 

Ne propustite