Stiže film o Eddieju 'Orlu' Edwardsu: Od gubitnika do heroja

TV & Video
Stiže film o Eddieju 'Orlu' Edwardsu: Od gubitnika do heroja
Eddie ’Orao’ Edwards je postao poznat po tome što je bio deset kilograma teži u odnosu na svoje rivale i izuzetno kratkovid, ali to ga nije sprečilo da nastupa sa naočalama

Ljubiteljima ski skokova poznata je priča o Michaelu Eddieju Edwardsu, poznatijem pod nadimkom ’Orao’, a njegova priča uskoro će se naći u kinima.

„Eddie zvani ’Orao’“ je film inspirisan istinitom pričom u netipičnom, ali hrabrom skakaču koji nikada nije prestao vjerovati u sebe, uprkos tome što cijela Velika Britanija jeste.

Uz harizmatičnog i buntovnog trenera, kojeg u filmu igra Hugh Jackman, Eddie uspjeva postati nacionalni heroj koji je predstavljao Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama u Calgaryju 1988. godine. 

Eddie ’Orao’ Edwards je postao poznat po tome što je bio deset kilograma teži u odnosu na svoje rivale i izuzetno kratkovid, ali to ga nije sprečilo da nastupa sa naočalama. Njegovi loši rezultati su ga činili sve popularnijim, što je gore skakao i postizao slabije rezultate, postajao je traženiji. 

U filmu glume Taron Egerton, poznat po ulozi u ostvarenju „Kingsman: Tajna služba”, Christopher Walken i Hugh Jackman, režiju potpisuje Dexter Fletcher, dok je film producirao Matthew Vaughn. 

Komedija o gubitniku koji postaje heroj dolazi u kina 31.marta sljedeće godine. 

Ne propustite