Edward Norton poklonio jednom Sirijcu 460.000 dolara

Slavne ličnosti
Edward Norton poklonio jednom Sirijcu 460.000 dolara
Mnoge holivudske zvijezde iskoristile su svoju slavu kako bi ukazale na posljedice izbjegličke krize u Evropi

Mnoge holivudske zvijezde iskoristile su svoju slavu kako bi ukazale na posljedice izbjegličke krize u Evropi i pokazale solidarnost sa izbjeglicama koje bježe od rata na Bliskom istoku. 

Glumica Susan Sarandon odlučila je da Božić provede na grčkom ostrvu Lesbos, a glumac Edward Norton poklonio je jednom Sirijcu 460.000 dolara.

Sarandon (69) je pred odlazak na Lesbos rekla da ne ide u provod već da pomogne novim izbjeglicama na licu mjesta. Dobitnica Oskara i ambasadorka dobre volje Unicefa kaže da želi skrenuti pažnju javnosti na dramu migranata, dodajući da su njeni djed i baka bili migranti iz Italije.

"Želim da svi shvate da su i oni ljudi i da žele da im djeca budu bezbjedna, da imaju budućnost", rekla je glumica.

O izbjegličkoj krizi u Evropi izjasnio se i glumac Edward Norton koji je poklonio 460.000 dolara jednom Sirijcu, koji je izgubio sedam članova svoje porodice, među kojima ženu i jednu kćerku.

"Pročitao sam priču o tom Sirijcu i pogodilo me je do suza. Treba odbaciti te neljudske priče da su izbjeglice opasne. Htio sam tom Sirijcu i njegovoj porodici dokazati kakvi mogu biti Amerikanci", rekao je Norton.

Prema podacima Visokog komesarijata UN za izbjeglice (UNHCR), više od milion izbjeglica stiglo je ove godine u Evropu. Američki predsjednik Barack Obama obećao je da će primiti 10.000 izbjeglica 2016. godine.

(Beta)

Ne propustite