Nikada ne bacajte vodu u kojoj se natapala riža: Može da vam riješi veliki problem u kuhinji

Praktična žena
Nikada ne bacajte vodu u kojoj se natapala riža: Može da vam riješi veliki problem u kuhinji

Ova voda puna škroba rješava još jedan čest kuhinjski problem!

Kada kuhamo rižu, obično je prvo potopimo u „prvu“ vodu koju kasnije bacimo.

Baš kao i u slučaju graha, gdje „prvu“ vodu u kojoj se kuhao svi prosipaju jer ne znaju koliko je korisna, i voda u kojoj je stajala riža ima fantastično djelovanje za koje većina i ne zna!

„Prva“ voda od graha je čudo za čišćenje staklenih površina, a isto je i s vodom u kojoj se riža natapala! Samo je stavite u sprej-bočicu i poprskajte ogledalo ili prozorsko staklo. Prebrišite i bit ćete oduševljeni, ali u slučaju riže, to nije sve!

Ova voda puna škroba rješava još jedan čest kuhinjski problem!

Ako imate plastične posude u kojima držite hranu, najprije pročitajte koja oznaka na njima znači da su opasne za zdravlje. Ako imate sigurne kutije, voda od riže će vam pomoći da ih očistite!

Napunite ovom vodom plastičnu posudu za čuvanje hrane, iz koje nikako da „isterate“ miris prethodnog obroka koji se u njoj nalazio. Neka odstoji pola sata, a onda operite na uobičajen način i miris će nestati!

Pročitajte i koju stvar u kuhinji najrjeđe peremo, a svakodnevno je u kontaktu s hranom, kao i koji je najbolji način da očistite pećnicu bez ribanja!

Ne propustite