Ovo je najbolji preliv za pite koji koriste pekari: Zbog njega je i hrskava i mekana
Ponuda
NAŠA KLINIKA
Mislite na Vaše zdravlje i obavite ginekološki pregled, papa test i kolposkopiju po odličnoj cijeni!
100.00 KM
69.00 KM
- 31%
Biss Tours
Povratna karta na relaciji Sarajevo - Beč sa agencijom Biss Tours!
180.00 KM
150.00 KM
- 17%
Medical Spa Vedrina-Serenity
Mislite na Vaše zdravlje i opustite tijelo i um- masaža i hidžama cijelog tijela!
70.00 KM
35.00 KM
- 50%
Vrtoglavi popust! Pripremite se za ispite TOEFL, IELTS, KET, PET, FCE za samo 19 KM!
584.00 KM
19.00 KM
- 97%
Online kurs računovodstva i knjigovodstva u organizaciji International Open Academy!
180.00 KM
18.00 KM
- 90%
International Open Academy
Online kurs "Psihologija uspjeha" uz NLP tehnike!
200.00 KM
18.00 KM
- 91%
Pita je jedno od omiljenih jela na našim prostorima...
Međutim, da li ste nekada primijetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega.
Sastojci:
8 kašika brašna
1 kesica suhog kvasca
2 šolje mlijeka
100 ml ulja
so
šećer
Priprema:
Pomiješajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlijekom i promiješajte.
Zatim dodajte so, ulje i brašno.
Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.
Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.