Bruce Willis "umro muški" na sceni Broadwaya

Slavne ličnosti
Bruce Willis "umro muški" na sceni Broadwaya
Nakon što doživi saobraćajnu nesreću i postane nepokretan, brigu o njemu preuzima opsesivna i poremećena obožavateljka Annie Wilkes...

Američki glumac Bruce Willis debitovao je na Broadwayu u predstavi "Misery", pozorišnoj adaptaciji romana Stevena Kinga, a kritike objavljene nakon predstave u dnevnoj štampi i sajtovima nisu pretjerano pohvalne po glumca.

Willis glumi Paula Sheldona, pisca uspješnog serijala romana "Misery". 

Nakon što doživi saobraćajnu nesreću i postane nepokretan, brigu o njemu preuzima opsesivna i poremećena obožavateljka Annie Wilkes, koja se predstavlja kao medicinska sestra, a koju je u nedjelju uvečer na Broadwayu igrala glumica Laurie Metcalf. 

New York Daily News je Willisov debi ocijenio kao "dosadan". 

"Koliko god je bio simpatičan i promućuran u 'Slučajnim partnerima' (Moonlighting) i u serijalu 'Umri muški', Bruce Willis je smrtno dosadan u scenskoj verziji Kingovog romana", objavljeno je u tom listu. 

Entertainment Weekly je ocijenio: "Iako su tehnički detalji savršeni, produkcija predstave pati od nedostatka tenzije...i štaviše, zabave". 

Laurie Metcalf je kritika ocijenila kao nesumnjivo "zvijezdu predstave". 

Kritika je poredi sa glumicom Kathy Bates, koja je igrala Annie u filmskoj verziji iz 1990. godine , a za koju je dobila i Oskara. Pisca Paula Sheldona u filmu glumi James Caan. 

"Metcalf ne pokušava iskopirati Kathy Bates. Njena Annie je 'manje zdrava i opipljivo neurotična", napisao je USA Today.

Variety se slaže s tvrdnjom da je glumica "prava zvijezda predstave". "Čak i u ovoj verziji koja pati od nedostatka horora, ona je uspjela da kod publike izazove reakciju. Za njenu Annie publika je osjetila sažaljenje", naveo je Variety.

Ne propustite