Teorija zavjere: Da li je na slikama ista žena na različitim lokacijama tragedija?

Praktična žena
Teorija zavjere: Da li je na slikama ista žena na različitim lokacijama tragedija?
Sa velikim nesrećama dolaze i velike teorije zavjere. Nekada je dato objašnjenje pojedincima nedovoljno jasno i smisleno ili jednostavno određenom mentalnom sklopu ne odgovara ono što mu prikazano, odnosno ne poklapa se sa njegovim stavovima i mišljenjima ili najprostije rečeno

Sa velikim nesrećama dolaze i velike teorije zavjere. Nekada je dato objašnjenje pojedincima nedovoljno jasno i smisleno ili jednostavno određenom mentalnom sklopu ne odgovara ono što mu prikazano, odnosno ne poklapa se sa njegovim stavovima i mišljenjima ili najprostije rečeno - ljudima je dosadno, pa se bave kovanjem ovakvih teorija. 

Sreća je to što u moru različitih mišljenja postoji nešto što se zove činjenica. Nešto što jednostavno jeste. Ne osporavamo mogućnost postojanja zavjera, ali češće je u pitanju klasično 'hljeba i igara'. 

Nakon terorističkog napada u Parizu, teorije zavjere su opet zavladale internetom. 

Razna nagađanja o napadu, preispitivanja, izlaganja, razlaganja, ko je šta, kako, gdje. 

Jedna od takvih zavjera je predstavljena u obliku žene, koja je prema nagađanjim mnogih, bila prisutna tokom tragedija u američkim gradovima Aurori, Newtownu, Bostonu i u francuskoj prestolnici, Parizu.

A sad se uozbiljimo i pređimo na stvar.

Identitet ovih žena je poznat i one nisu ista osoba. Prva osoba je Amanda Medek, druga Carlee Soto, treća Emma MacDonald. Četvrta žena još nije identifikovana.

'Identičan' izraz djevojaka dok plaču u ovim tragedijama je iskorišten kako bi se uključio lažni alarm da je u pitanju profesionalna glumica angažovana od strane vlade.

Da, narikača koju su unajmile tajne službe.

Sigurno.

Ne propustite