Jednostavan trik za čišćenje prljavštine između duplih stakala na pećnici

Praktična žena
Jednostavan trik za čišćenje prljavštine između duplih stakala na pećnici

Jedna domaćica je otkrila neobičan trik za čišćenje dvostrukog stakla na pećnici koji sigurno niste znali do sada.

Žena iz Australije koja je vlasnica TikTok profila @cleanlikeapro otkrila je da godinama nije mogla da ukloni sve nečistoće s duplih staklenih vrata na pećnici te joj je to predstavljalo najteži kućni zadatak.

Iako je pokušavala uz pomoć deterdženta i raznih sredstava izribati sa svih strana, pojedini dijelovi su bili teško dostupni, a prljavština se stalno taložila. Međutim, njen suprug joj je pokazao da postoji genijalno rješenje koje olakšava čišćenje pećnice i omogućava vam da pristupite cijeloj površini bez problema: dovoljno je samo da uklonite staklo iz okvira.

Iako bi ste pomislili da za uklanjanje stakla zahtjeva posebno umijeće ili upotrebu alata, video prikazuje da je ova tehnika toliko jednostavna – dovoljno je samo skinuti gornji dio okvira i nježno izvući staklo.

Sada možete cijelo staklo lako prebaciti u sudoperu ili kadu i dobro ga istrljati. Kada završite s čišćenjem, vratite ga nazad u okvir i dobro ga pričvrstite, prenosi The Sun.

Koliko je ovaj video oduševio internet publiku govori činjenica da je veoma brzo postao viralan, a većina ljudi se složila da uopće nisu znali da se staklo na pećnici može ovako lako ukloniti.

@cleanlikeapro Most oven doors you can remove and clean between the glass. This video shows you how #ovencleaning #cleaninghack #cleaningtiktok #foryoupage ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

Ne propustite