BABA DABICA (70) BILA JE PONOS SRBIJE: Pucala po hrvatskim braniteljima iz strojnice do smrti (VIDEO)

Čudne priče
BABA DABICA (70) BILA JE PONOS SRBIJE: Pucala po hrvatskim braniteljima iz strojnice do smrti (VIDEO)
,

Danica Obradović iz Divosela kod Gospića te 1993. godine imala je preko sedamdeset godina kada su u njezino selo stigle kamere i zabilježile nevjerovatan trenutak.

Ova starica srpske nacionalnosti bila je odlučna u borbi “protiv ustaša”, pa je tako zatečena na svom položaju sa kućnim papučama na nogama, gornjem dijelu maskirne uniforme i strojnicom “Browning” koji nije ispuštala iz ruku.

danica-obradovic
Foto: Screenshot

Oružjem je, kaže, naučila baratati u drugom svjetskom ratu, pa joj je to znanje poslužilo i prilikom obračuna s hrvatskim braniteljima koji su nadirali u selo, piše dnevno.hr.

Poginula sa strojnicom u ruci
Suseljanje je, tvrdi, na brzinu naučila baratati sa minobacačima i piškomitraljezima, a ona osobno je bila na položaju s kojeg je na meti imala izviđačke i diverzantske jedinice HV-a.

Danica je nastradala samo dva mjeseca nakon nastanka ovog videa i to tijekom akcije Medački džep ’93., no zanimljivo je da je prije svoje smrti zazivala srpske suborce da joj dođu pomoći u obrani sela:

“Pošaljite kakvu pomoć, ako boga znate! Pozovite dobrovoljce, vojsku, bilo koga! Mi ovdje ne možemo još dugo”, kazala je nedugo prije početka akcije Medački džep ’93.

Baba Danica ponos je Srbije. O njoj se danas tamo priča kao o heroini koja se “nije bojala ustaša niti u jednom ratu, a u ratu 90-tih se borila do posljednjeg daha.”

Ne propustite