ZGROZIĆETE SE! Bivša sobarica OBJAVILA SNIMAK I RAZOTKRILA sve "prljave tajne" hotela: Oni se peru jednom godišnje! ALI TO NIJE SVE

Čudne priče
ZGROZIĆETE SE! Bivša sobarica OBJAVILA SNIMAK I RAZOTKRILA sve "prljave tajne" hotela: Oni se peru jednom godišnje! ALI TO NIJE SVE
,

TIktokerka Dženiz Ričard iz Kanade objavila je snimak u kom je otkrila sve ugostiteljske tajne, koje je naučila radeći godinama u jednom hotelu. Snimak je za kratko vrijeme postao pravi hit na društvenim mrežama, iskazivajući šok i iznenađenje.

Prvo što je u snimku savjetovala svoje pratioce jeste da ne leže na pokrivaču koji se nalazi na krevetu, jer se ne pere često koliko i posteljina.

"Radila sam u hotelu prije nekoliko godina i željela bih da vam ispričam sve tajne koje možda niste znali. Većina hotela ne pere prekrivače između smjena gostiju u sobi. Grozna stvar je što se to radi samo jednom godišnje - ne ležite na njemu, skinite ga", upozorava.

Dženiz takođe preporučuje izbjegavanje konzumiranja bilo koje tečnosti iz čaša koje su na raspolaganju u sobama.

"Gotovo svaka soba koju rezervišete ima flašu vode za piće i čaše. Ne pijte iz njih, jer se ne mijenjaju sve dok djeluju čisto! Naravno, mijenjaju se ako se vidi da su gosti pili iz njih, ali ako izgledaju kao da ih nisu pipnuli, čekaju sljedećeg gosta", otkrila je Ričard.

shutterstock-1868596228

Foto: Shutterstock

Ona takođe ističe da ne bi trebalo da hodate bosi po tepihu, jer iako se redovno usisava, vrlo rijetko se dubinski čisti. Ipak, opisala je i neke pozitivne strane boravka u hotelu, piše sd.rs.

"Ako imamo slobodnih soba, možemo vas nagraditi apartmanom ili vam dati bolju sobu bez ikakve naknade. Neki hoteli imaju politiku 'stopostotnog zadovoljstva', što znači da ukoliko vam se nešto ne sviđa, kažete menadžeru i dobićete to u svojoj sobi", govori u videu.

Njen posljednji savjet odnosi se na doručak i na to da možete zamoliti osoblje da vam pripremi obrok paket, koji možete ponijeti sa sobom, ako ne stižete na doručak na vrijeme.

Ovaj snimak izazvao je reakcije i drugih sobarica, koje su tvrdile da se u njihovim hotelima prekrivači često peru, ali isto tako i da poznaju ugostiteljske objekte u kojima to nije slučaj.

Ne propustite