ČISTI PROZORE KAO LUDO: Za ovo "sredstvo" ne treba vam čak ni sunđer

Praktična žena
ČISTI PROZORE KAO LUDO: Za ovo "sredstvo" ne treba vam čak ni sunđer
Naime, sve češće na društvenim mrežama se kao najdjelotvornije sredstvo pominje crni čaj.

Naime, sve češće na društvenim mrežama se kao najdjelotvornije sredstvo pominje crni čaj.

Pratioci gospođe Hinč, takozvane „kraljice čišćenja“, tvrde da je upravo ovaj napitak najefikasniji u čišćenju. Kako kažu, rezultati su fenomenalni.

Navodi se da je za to zaslužan njegov sastav, odnosno taninska kiselina koja može da uništi i najtvrdokornije naslage prljavštine i masnoće. Mnoga sredstva ih samo razmažu po staklu, ali to nije slučaj sa crnim čajem.

Pratioci gospođe Hinč sastavili su temeljan vodič za čišćenje prozora. Kako oni kažu, ne treba vam ni sunđer, ni krpa. Sa čajem je najbolje čistiti novinama, a nakon što ih oribate, prozore samo isperite vrućom vodom.

Evo na koji način crni čaj djeluje i čisti prozore, pogledajte detaljan vodič:

Najprije počnite uklanjanjem prašine sa okvira prozora. Isto ovo uradite i sa roletnama, a ako imate zavjese, prije čišćenja ih obavezno skinite i operite. Ukoliko na prozorima imate komarnik, skinite ga pa prebrišite mokrom krpom i osušite. Dok se to suši, peškirom operite spoljnu stranu stakla i okvira. Poprskajte sredstvom za čišćenje prozora i crnim čajem koji ste ohladili i stavili u bocu sa raspršivačem. Novinama ili krpom od mikrofibera prebrišite prozore od vrha do dna.

Brišite dok staklo ne bude skroz čisto i sjajno.

Posljednja dva koraka ponovite i na spoljnoj strani prozora, piše Krstarica.

Ne propustite