KAKO DA POVRATITE BJELINU ČIPKASTIM GAĆICAMA I GRUDNJACIMA: Stručnjakinja otkrila formulu od samo 3 sastojka - BEZ RIBANJA

Praktična žena
KAKO DA POVRATITE BJELINU ČIPKASTIM GAĆICAMA I GRUDNJACIMA: Stručnjakinja otkrila formulu od samo 3 sastojka - BEZ RIBANJA
-Kako povratiti bjelinu čipkastom vešu i šta nikako ne treba da radite!

Kako povratiti bjelinu čipkastom vešu i šta nikako ne treba da radite!

Bijeli veš, posebno ako je cijeli ili ima detalje od čipke, veoma brzo poprimi sivkastu nijansu. I koliko god da ga se potrudite oko pranja,  pomoći nema. Ne smije da se tretira na visokim temperaturama, jer sintetičke tkanine ne trpe vrelu vodu, a mlaka ili prohladna ne može da ukloni prljavštinu. I dok pljesnete dlanom o dlan, brushalter koji ste kupili prije svega nekoliko mjeseci izgleda staro i propalo.

Šta raditi, kako povratiti bjelinu bijelom, čipkastom vešu? Stručnjaci za čišćenje ne preporučuju da koristite koncentrat kupovnih bjelila, jer ona upropaštavaju tkaninu. Po njihovim riječima, najbolje rješenje jeste da pomiješate tri sastojka. 

Specijalista za hemijsko čišćenje Viktorija Mitrohina otkrila je jednostavnu formulu koja će vam pomoći da osvježite i vratite belinu brushalterima i gaćicama od čipke. 

"Za, na primjer, dva brushaltera, biće vam potrebna dva litra vode, 100 grama koncentrisovanog vodonik peroksida (od 25 do 30 procenata), 100 grama izbjeljivača veša (na bazi kiseonika) i 50 grama gela za bijeljenje. Sve pomiješajte i ostavite veš da odstoji par sati u toploj vodi. Bijela boja će se vratiti veoma lako", objasnila je.

(MONDO)

Ne propustite