Stavite ovu biljku ispred ulaznih vrata i čudo će se desiti: Sreća, mir i blagostanje će ući u vaš dom

Praktična žena
Stavite ovu biljku ispred ulaznih vrata i čudo će se desiti: Sreća, mir i blagostanje će ući u vaš dom
.Ulazna vrata su jedna od najvažnijih oblasti doma iz perspektive feng šuija. To su “usta” gdje ulazi Či energija a sa njom i brojne mogućnosti koje vama i vašim ukućanima mogu obezbijediti uspjeh i zdravlje. U idealnom slučaju, vaša ulazna vrata bi trebala da budu postavljena tako da dočekuju pozitivnu energiju u dom.

Ulazna vrata su jedna od najvažnijih oblasti doma iz perspektive feng šuija. To su “usta” gdje ulazi Či energija a sa njom i brojne mogućnosti koje vama i vašim ukućanima mogu obezbijediti uspjeh i zdravlje. U idealnom slučaju, vaša ulazna vrata bi trebala da budu postavljena tako da dočekuju pozitivnu energiju u dom.

Zato je, prije dodavanja biljaka, dobra ideja startovati od onih osnovnih tehničkih detalja: eventualnih popravki i uklanjanja nereda kako bi se osiguralo da je sve podešeno po feng šui pravilima.

Nakon toga, slobodno možete krenuti u unošenje osnovnih elemenata koji će poboljšati energiju u ovom dijelu doma.

Biljke u blizini ulaza su savršen način da prizovete životnu energiju a samim tim i sreću, odnosno dobre okolnosti u svoj život.

Feng šui stručnjaci otkrivaju koje biljke je dobro imati ispred ulaznih vrata za sreću, novac i harmoniju u domu:

Areka palma

Ako imate prostora za veću biljku, areka palma može da donese mnogo životne energije u vaš prostor. Ovo je odlična biljka za aktiviranje pozitivnih vibracija i popravljanje ustajale energije. Tokom toplijih mjeseci možete je držati napolju na kućnom pragu, a zatim je unijeti unutra kada dođu hladniji dani. Areka palme su povoljne i za filtriranja i prečišćavanja vazduha.

Monstera

Ova biljka ima prelijepe listove u obliku srca koji su odlični za privlačenje ljubavi i kvalitetnih ljudi u vaš život. Možete ih postaviti ispred ulaznih vrata – ako ih pravilno njegujete, rašće, širiti se i prizivati obilje.

Ne propustite