Udala se Britanka kojoj je bivši dečko kiselinom unakazio lice

Praktična žena
Udala se Britanka kojoj je bivši dečko kiselinom unakazio lice
Sedam godina nakon stravičnog napada kiselinom, Britanka Katie Piper jučer je dobila svoj sretan kraj

Sedam godina nakon stravičnog napada kiselinom, Britanka Katie Piper jučer je dobila svoj "happy end": rekla je "sudbonosno da" svom izabraniku Richardu Suttonu, u dirljivoj ceremoniji u kojoj je, kako to i treba biti, u prvom planu bila prelijepa mlada.

32-godišnja Katie je u martu 2008. godine preživjela strašne opekotine nakon što je njen bivši partner, Daniel Lynch, angažovao Stefana Sylvestrea za napad u kojem je mlada žena zadobila teške povrede lica i gornjeg dijela tijela. Incident je igrom slučaja snimljen, a obojica su dobila doživotne zatvorske kazne, bez mogućnosti pomilovanja sljedećih 16, odnosno 12 godina.

ht-slide30-100104-ssh

Katie je danima nakon napada bila u komi, a u međuvremenu je prošla čak 40 pojedinačnih operacija kako bi vratila svoj stari izgled. Osnivačica je Katie Piper fondacije za pomoć žrtvama koje pate od opekotina i drugih sličnih povreda, iza sebe ima i izdanu knjigu, a danas radi na televiziji.

"Udaja za Richiea je najbolje što mi se ikada dogodilo, odmah nakon rođenja naše kćerkice", rekla je za Daily Mail, dodajući kako je posebno sretna što je njena priča ipak dobila sretan završetak.

 

Congratulations Katie Piper! You look beautiful!

Ne propustite