Recept koji je pogledalo 26 miliona ljudi: Ako imate mlijeko, brašno i šećer napravite trokutiće
Ponuda
Mislite na Vaše zdravlje i obavite ginekološki pregled, papa test i kolposkopiju po odličnoj cijeni!
Povratna karta na relaciji Sarajevo - Beč sa agencijom Biss Tours!
Vrtoglavi popust! Pripremite se za ispite TOEFL, IELTS, KET, PET, FCE za samo 19 KM!
Online kurs računovodstva i knjigovodstva u organizaciji International Open Academy!
Riješite se bolova u mišićima i leđima, zaboravite na umor, glavobolje i nesanicu uz masažu!
Ako imate mlijeko, brašno i šećer, napravite ovu ukusnu poslasticu koja je vrlo brzo očarala svijet i tako postala nezaobilazna u brojnim domaćinstvima.
Naime, radi se o receptu za slatke trokutiće koji je pregledalo više od 26 miliona ljudi.
Priprema je jednostavna, uspijevaju čak i početnicima.
Sastojci:
jedna šoljica toplog mlijeka
1/4 šoljice šećera
dvije kašičice kvasce
jedna kašičica ekstrakta od vanile
jedno jaje
tri šoljice brašna
1/4 kašičice soli
dvije kašike mlijeka po potrebi
dvije kašike putera sobne temperature
Priprema:
Pomiješajte toplo mlijeko i šećer, a zatim dodajte dvije kašičice kvasca, vanilu i jaje. Dobro umutite, a onda dodajte i tri šoljice brašna, pa posolite. Smjesu sjedinite u ljepljivo tijesto, a ako je pretvrdo dodajte dvije kašike mlijeka.
U pripremljeno tijesto dodajte maslac sobne temperature i dobro sjedinite. Tako pripremljeno tijesto stavite na prethodno brašnom posutu radnu površinu, pa formirajte loptu.
Tijesto ostavite da odmara u nauljenu posudu dok se ne udvostruči.
Spremno tijesto premijesite, pa prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podijelite na dva jednaka dijela. Oba dijela razvaljajte u krug i režite svaki na osam jednakih trokutića.
Trokutiće slažite na papir za pečenje, i pokrijte da odstoje 20 minuta.
Trokutiće slažite u umjereno zagrijano ulje i pecite s obje strane dok ne dobiju zlatnu boju. Gotove trokutiće uvaljajte u šećer i cimet.
Prijatno!