EVO KAKO DA JEFTINO I JEDNOSTAVNO IZBIJELITE POŽUTJELU PLASTIKU: Samo namažite ovo i bit će ko novo

Praktična žena
EVO KAKO DA JEFTINO I JEDNOSTAVNO IZBIJELITE POŽUTJELU PLASTIKU: Samo namažite ovo i bit će ko novo
Kućanski aparati prisutniji su u našim domovima više nego ikad. Stoga je važno brinuti se o njima na najbolji mogući način, pogotovo kada se pojave prve žute mrlje. Dobar savjet za čišćenje stoga bi dobro došao! U nastavku donosimo kako to činiti.

Kućanski aparati prisutniji su u našim domovima više nego ikad. Stoga je važno brinuti se o njima na najbolji mogući način, pogotovo kada se pojave prve žute mrlje. Dobar savjet za čišćenje stoga bi dobro došao! U nastavku donosimo kako to činiti.

Kako možete očistiti požutjelu plastiku svojih kućanskih aparata?

Ako vam je iole stalo do izgleda vašeg doma, vjerojatno morate obratiti pozornost na izgled svojih kućanskih aparata. Međutim, teško odolijevaju zubu vremena. Perilice rublja, hladnjaci, pa čak i mikrovalne pećnice uređaji su koji se mogu promijeniti iz bijele boje u žutu… Srećom, čak i ako se čini da je nemoguće, moguće je riješiti ovaj problem jednostavnim sredstvima, bez upotrebe kemikalija. Što ako vam kažemo kako pastom za zube možete izbijeliti požutjelu plastiku kućanskih aparata? Malo vjerojatno, kažete, ali prvo probajte pa recite.

Najpraktičnije je rješenje za posvjetljivanje požutjele plastike vašeg hladnjaka, mikrovalne pećnice ili hladnjaka. Da biste to učinili, nabavite si pastu za izbjeljivanje zuba. Vidjet ćete, ostalo je jednostavno!

Nanesite pastu za izbjeljivanje zuba na četkicu za zube koju više ne koristite;

Dodajte malo vode u pastu za zube;

Prijeđite četkicom za zube kružnim pokretima preko požutjelih područja. Tako ćete lakše ukloniti mrlju;

Ostavite pastu za zube 15 do 20 minuta;

Uklonite pastu za zube mekom, lagano vlažnom krpom;

Osušite suhom krpom i to je to. Vaši aparati su sada bijeli kao snijeg!

Ako rezultat ne ispuni vaša očekivanja, možete ponoviti postupak, ali ovaj put s mješavinom paste za zube i sode bikarbone. Potonji se smatra izvrsnim ekološkim sredstvom za uklanjanje mrlja, no uglavnom je poznat kao proizvod za kućanstvo par excellence. Samo pazite da ne trljate prejako. Bikarbonat je blago abrazivan. Također imajte na umu da je četkica za zube ključni element. Omogućuje vam da dosegnete teško dostupna mjesta: gumbe, praznine, spojeve … i više.

Druge alternative:

Pasta za zube može učiniti čuda, ali očito nije jedini način da izbijelite svoje aparate. Otkrijte druge alternative koje zahtijevaju korištenje proizvoda koje vjerojatno imate kod kuće!

Izbjeljite aparate vodikovim peroksidom

Vodikov peroksid posebno je učinkovit proizvod protiv žutih mrlja. Posebno na vašim kućanskim aparatima, a da ih ne oštetite!

Najprije natopite čistu krpu vodikovim peroksidom, a zatim nanesite otopinu na žute mrlje na opremi.

Ostavite da djeluje oko sat vremena;

Isperite vlažnom krpom i ostavite da se osuši.

Uvijek možete ponoviti postupak ako smatrate da je potrebno.

Požutjelu opremu očistite bijelim octom

O bijelom octu je već sve rečeno! Trebamo li vas podsjećati da je to jedna od prvih alternativa kemikalijama? Njegova brojna svojstva mogu se koristiti na raznim površinama u kući, a posebno na požutjelim!

Opet, postupak je jednostavan:

U posudi razrijedite čašu bijelog octa s 1 litrom vruće vode.

Natopite meku krpu otopinom.

Nanesite na požutjela područja;

Ostavite da djeluje nekoliko minuta;

Obrišite vlažnom krpom za ispiranje;

Obrišite suhom krpom.

Ne morate potrošiti bogatstvo na kupnju novih uređaja samo zato što su vam hladnjak ili perilica požutjeli! Možete se pouzdati u naše savjete kako bi vaši kućanski aparati vratili svoju bijelu boju zahvaljujući proizvodima koje obično imate u smočnici ili ispod sudopera!

Ne propustite