MEDICINSKA SESTRA JE JELA ČIPS KAO POMAHNITALA, A RAZLOG JE KRAJNJE BIZARAN: Na kraju su morali da je OPERIŠU!

Čudne priče
MEDICINSKA SESTRA JE JELA ČIPS KAO POMAHNITALA, A RAZLOG JE KRAJNJE BIZARAN: Na kraju su morali da je OPERIŠU!
.

Medicinska sestra i majka dva dječaka, Melisa Džons (38) jela je 24 kesice čipsa svakodnevno, a veliku količinu brze hrane tri do četri puta sedmično. Razlog konzumiranja ove količine čipsa je blago bizaran. Naime grickala ga je non stop jer je voljela zvuk i osjećaj krckanja u ustima.

Na svojoj poziciji i kao majka trebalo bi da daje bolji primjer, kada je shvatila da je sve deblja i deblja shvatila je da je pretjerala.

Do otrežnjenja je došlo kad na godišnjem odmoru nije mogla da sjedne u pedalinu kako bi se vozila sa svojim sinovima.

671099-grickalice-ff

foto: Profimedia

Kako je Melisa ispričala za britanski Dejli Star oduvek je bila hedonista i uživala je u hrani.

- Volim da jedem i to je bilo pogubno za mene. Kad god bih se osjetila nesrećno, uzimala sam čips i jela. Bila je to moja utješna hrana. Dnevno sam jela po 24 kesice čipsa i voljela sam osjećaj dok ga krckam u ustima. Sve se promijenilo kad sam otišla sa sinovima na odmor i shvatila da ne mogu da uđem na pedalinu. Bilo je to vrlo neprijatno i za mene i za njih - iskrena je bila ona.

671325-profimedia0468355312-ff

foto: Profimedia

Melisa, koja je po zanimanju medicinska sestra i njegovateljica odlučila je da smrša. Prema njenim riječima u tom trenutku imala je oko 120 kilograma i kad je prestala da jede čips izgubila je 23 kilograma.

- Pokušala sam sa dijetom, ali mi nije išlo baš najbolje. Bila sam nervozna a čak ni gubitak kilograma mi nije bio motivacija. Zato sam otišla na operaciju bajpasa želuca. Osjećala sam se odlično nakon operacije a kilogrami su počeli da se sami tope. Ponovo sam se osjećala kao čovjek, postala sam najbolja verzija za sebe i što je najvažnije za svoje sinove - dodala je Melisa.

Melisa je danas potpuno drugačija žena a čeka je samo uklanjanje viška kože koje joj je ostalo nakon mršavljenja.

- Sad mi je potrebno samo da se ukloni taj višak kože i zaista mogu započeti život iz početka - rekla je Melisa.

Operacija košta oko 13. 600 eura ali ona nije ni za tren razmišljala o novcu. Inače, za potpunu transformaciju Melisa je iskoristila novac koji je dobila od nasljedstva i nije zažalila.

Mama dva dječaka danas se trudi da se hrani zdravo. Priprema obroke za svoju porodicu a izazov joj je da pronađe zdrav način da napravi lazanje koje su njeno omiljeno jelo. Ipak, kako priznaje nije mogla u potpunosti da se odrekne čipsa, ali je sad sebe ograničila na najviše jednu kesicu dnevno.

Ne propustite