STARINSKA TORTA OD 4 JAJETA: Neki je zovu kutlača ili šerpa torta, ali istina je da je to najukusniji deset SVIH VREMENA

Praktična žena
STARINSKA TORTA OD 4 JAJETA: Neki je zovu kutlača ili šerpa torta, ali istina je da je to najukusniji deset SVIH VREMENA
-

Stari recept za tortu od 4 jaja, mlijeka, oraha i čokolade je sve što treba da znate da spremite

Starinska torta od jaja i oraha je sve što vam je potrebno za jedan kišan vikend.

Sastojci:

Za biskvit je potrebno:

-2 jaja
-12 kašika šećera
-2 kesica vanil šećera
-12 kašika mlijeka
-12 kašika brašna
-1 kašika kakaa
-1/2 praška za pecivo

Od navedenih sastojaka umutite tijesto pa ispecite dva biskvita koja ćete presjeći na pola. Dobićete 4 korice. Biskvit peći na 180 stepeni Celzijusa oko 15min.

Potrebno za fil:

1 l. mlijeka
18 kašika šećera
200gr. čokolade
250gr. kokosa ili 300gr. mljeveni orah
250gr. putera ili margarina.

Fil pravite tako tako što ćete prokuhati mlijeko, dodati šećer, a onda i čokoladu i orahe ili kokos. Kada se sve sjedini i malo prohladi umutite u fil puter ili margarin.

Filujte tortu sa kutlačom u dubljoj posudi ili kalupu. Ostavite tortu da prenoći sve sastojke, a onda je sutradan isjecite i poslužite.

(Stil)

Ne propustite