NAJMEKŠA POGAČA KOJA USPIJEVA I POČETNICIMA: Prava domaćinska, a i brzo se pravi (VIDEO)

Praktična žena
NAJMEKŠA POGAČA KOJA USPIJEVA I POČETNICIMA: Prava domaćinska, a i brzo se pravi (VIDEO)
-

Umjesto da kupujete sami umesite pogaču.

Domaća pogača je odlično rješenje za vikend doručak ili večeru, a super i to što ne morate da idete do radnje jer sve sastojke imate kod kuće. A ne morate da se brinete ni da li će vam uspjeti, jer je ovaj recept baš lak, toliko da mogu da naprave i oni koji nikada nisu mijesili tijesto. Najbolje od svega je što nema čekanja da nadođe, pa se i brzo pravi. Uživajte!

Sastojci:

200 ml mlijeka 
200 ml vode 
200 g putera
110 ml ulja
2 jajeta 
1 kašičica soli
2 kesice praška za pecivo 
720 g brašna 

Priprema:
U posudi pomiješajte mlijeko, vodu, ulje, puter koji ste prethodno otopili i bjelanca. Sjedinite, pa sipajte 600 g brašna, so i prašak za pecivo. Umiješajte špatulom, pa dodajte ostatak brašna (120 g) i umijesite teijsto. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i kratko premesite, a onda ga stavite u tepsiju koju ste dobro premazali puterom. Zatim umutite žumanca i premažite tijesto, pa ako želite viljuškom napravite šaru tako što ćete je povlačiti po tijestu. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi, pa sijecite. 

Izvor: Stvar ukusa 

Ne propustite