NAJMEKŠI KOLAČ OD 3 SASTOJKA KOJEG DOMAĆICE OBOŽAVAJU: Japanski čizkejk obara s nogu, a pravi se očas posla

Praktična žena
NAJMEKŠI KOLAČ OD 3 SASTOJKA KOJEG DOMAĆICE OBOŽAVAJU: Japanski čizkejk obara s nogu, a pravi se očas posla
Donosimo vam recept za kolač koji se pravi od samo 3 sastojka, a koji je oduševio mnoge domaćice.

Japanski čizkejk postao je veoma popularan, a domaćice ga posebno obožavaju jer ne zahtijeva mnogo namirnica kao ni previše vremena. Osim toga, veoma je ukusan, a izgleda prelijepo.

Sastojci:

3 jajeta 120 g bijele, mliječne ili crne čokolade 120 g mekanog krem sira

Priprema:

Za pripremu ovog preukusnog kolača potrebna je okrugla modla za kolače 15 cm, pleh i mikser.

Odvojiti žumanca od bjelanca. Zatim, staviti čokoladu u veću metalnu činiju ili šerpu, pa je otopiti na pari iznad šerpe sa ključalom vodom. Potom, u čokoladu dodati krem sir i dobro umiješati, a kada se smjesa ujedini, skloniti sa pare i dodati u smjesu 3 žumanceta.

U drugoj posudi umutiti bjelanca u čvrst snijeg, pa trećinu šnea dodati u smjesu od krem sira i pažljivo umiješati špatulom. Zatim ponoviti postupak još dva puta dok se ne umiješa sav snijeg.

Uljem ili puterom podmazati papir za pečenje i obložiti modlu za kolače, a zatim sipati smjesu za kolač u modlu pa nekoliko puta lagano lupiti po kuhinjskom pultu kako bi balončići vazduha izašli iz smese.

Sipati u tepsiju vrelu vodu, pa staviti modlu na nju i peći na 170 stepeni 15 minuta, a zatim još 15 na 160 stepeni. Isključiti rernu i ostaviti kolač u njoj još 15 minuta. Kad je kolač gotov, ostaviti ga da se dobro ohladi, prije sječenja. Kolaš možete posuti prah šećerom.

Ne propustite