NE BACAJTE STARI HLJEB VEĆ NAPRAVITE FANTASTIČAN RUČAK: Napunite ga mljevenim mesom i ispecite u rerni (VIDEO)

Praktična žena
NE BACAJTE STARI HLJEB VEĆ NAPRAVITE FANTASTIČAN RUČAK: Napunite ga mljevenim mesom i ispecite u rerni (VIDEO)
Na odličan način iskoristite bajat hljeb i napravite ručak koji će voljeti cijela porodica.

Na odličan način iskoristite bajat hljeb i napravite ručak koji će voljeti cijela porodica.

Danas vam za ručak predlažemo da napravite nešto potpuno drugačije,a to je hljeb punjen mljevenim mesom. Zamijenite povrće, kao što su tikvice ili paprike, starim hljebom i napravite super jelo za koje će svi tražiti repete. Zanimljiv način da iskombinujete omiljene namirnice, ali i da ne bacate hranu. 

Sastojci:
1 baget
300 g mljevenog mesa 
1 crni luk 
3 jajeta 
150 ml mlijeka 
70 g tvrdog sira 
1 veza peršuna 
1 kašičica slatke paprike 

Priprema:
Mljeveno meso posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom, pa dodajte sito sjeckani crni luk i peršun. Sve dobro sjedinite. Baget isjecite na parčiće debljine oko 4-5 cm i poređajte u nauljenu tepsiju. Rakijskom čašom napravite udubljenje i napunite mljevenim mesom. Umutite jaja sa mlijekom i prelijte jelo. Pecite u rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Zatim pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

 

Ne propustite