SAD JE PRAVO VRIJEME ZA POČETAK MJESEČEVE DIJETE KOJA TOPI MASNE NASLAGE I DETOKSIKUJE TIJELO: Za 24 h možete smršati 2-3 kg!

Zdrav život
SAD JE PRAVO VRIJEME ZA POČETAK MJESEČEVE DIJETE KOJA TOPI MASNE NASLAGE I DETOKSIKUJE TIJELO: Za 24 h možete smršati 2-3 kg!
Mjesečeva dijeta je odličan način da očistite organizam od svih toksina, ali i da izgubite 2 do 3 kilograma za 24 h.

Mjesečeva dijeta je odličan način da očistite organizam od svih toksina, ali i da izgubite 2 do 3 kilograma za 24 h. Još bolji rezultati če biti ako budete uveli i neko fizičku akitvnost, jer će ona pospješiti proces detoksikacije i ubrzati metabolizam. A pun Mjesec se dešava upravo danas, te je idealno vrijeme da se posvetite sebi - svom umu i tijelu.

Ovo je vrijeme kada je briga o sebi najvažnija. Što se više možemo brinuti o vlastitim potrebama, to ćemo se više kretati u skladu sa punim Mjesecom.

Šta je mjesečeva dijeta?

Glavno pravilo mjesečne dijete je post u periodu kad je mjesec mlad. Preporučen je post u trajanju od 24 sata. Dakle kada počinje mlad Mjesec počinje i dijeta, tj. gladovanje u trajanju od 24 sata. Pored osnovne verzije dijete mjesečevih mjena postoje još dve varijacije ove dijete, međutim, koju god verziju da praktikujete, dnevno možete da skinete do 2 kilograma.

Mlad Mjesec: Najpopularnija verzija ove dijete. Posti se na vodi 24 sata samo na dan kada je mlad mjesec.

Pun Mjesec: Posti se na vodi 24 sata samo na dan kada je pun mjesec.

Mlad i pun Mjesec: Posti se na vodi 24 sata samo na dane kada je pun i mlad mjesec.

Tokom trajanja dijete dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti na dan posta. Preporučuje se obična voda, a kao zamjena može poslužiti i čaj (bez šećera). A preporučljivo je fizička aktivnost poput šetnje ili brzog hoda.

Šta da radite ako ne možete da izdržite takav režim?

Dozvoljeno je, ako vas baš uhvati kriza, da u post uključite i svježe cijeđen sok od voća ili/i povrća, ali bez šećera i aditiva. Od napitaka su striktno zabranjeni alkohol i mlijeko, a količina tečnosti koju treba da unesete je, zavisno od vaše tjelesne konstitucije, 3 i 4 litra.

Koliko traje ovakva vrsta dijete?

Započinjete je u momentu kada Mjesec prelazi u novu fazu, odnosno kad počinje da bude mlad i traje 24h. U tabelu ispod požete vidjeti tačnu satnicu za 2023. godinu, a vrijeme se odnosi na Beograd.

Kako spriječiti pojavu jo-jo efekta?

Nepisano je pravilo da brz gubitak kilograma znači i njihovo još brže vraćanje, a možda i dodatno gojenje. Kako ne biste došli u takvu situaciju, poželjno je da poslije posta od 24h nastavite da se hranite zdravo i da ne pretjerujete kada je količina u pitanju.
 

Ne propustite