PROSIO SAM ZA HRANU, A ONI SU MISLILI DA HOĆU DA IH OPLJAČKAM: Jeziva ispovijest slavnog fudbalera, koji se prisjetio djetinjstva!

Slavne ličnosti
PROSIO SAM ZA HRANU, A ONI SU MISLILI DA HOĆU DA IH OPLJAČKAM: Jeziva ispovijest slavnog fudbalera, koji se prisjetio djetinjstva!
Malo je fudbalera koji smognu hrabrosti da pričaju o svom životu.

Malo je fudbalera koji smognu hrabrosti da pričaju o svom životu.

Još je manje onih koji žele da se iz sadašnje komotne situacije sjete siromaštva u kojem su odrastali.

3360360-profimedia0571911476-ff

Međutim, francuski fudbaler Mamadu Sako je hrabar momak. Što bi se reklo, čovjek sa kičmom i jakim karakterom. Odrastao je u siromašnoj porodici u Parizu, kao dijete emigranata iz Senegala, kao četvrto dijete od sedmoro braće i sestara.

Uspio je u fudbalu. Bog mu je dao talenat i snagu, a on je velikim radom i zalaganjem uspio da se izbori sa svim nedaćama. Svojevremeno je postao najmlađi kapiten u istoriji PSŽ.

Mamadu Sako (33) napravio je blistavu karijeru, poslije PSŽ igrao je za Liverpul i Kristal palas, a danas je član Monpeljea. U Londonu se družio sa srpskim fudbalerom Lukom Milivojevićem. Živi komfornim životom sa suprugom Majdom i troje djece, a četvrto im je na putu. Svojim nasljednicima obezbjedio je sve ono što kao dijete nije imao.

- Sa 13 godina sam znao da ću postati fudbaler. I to na dan kad sam izgubio oca. Odmah sam na svoja pleća stavio sve obaveze svoje porodice - rekao je Mamadu Sako u jednom TV gostovanju i nastavio:

Moj cilj nije bio da postanem fudbaler. Meni je to bila obaveza. Neko me pitao da li je teško biti kapiten PSŽ sa 17 godina? Odgovorio sam: "Za mene je najteže bilo postati kapiten svoje porodice sa 13 godina."

Potom se Mamadu Sako prisjetio jezivih scena tokom svog odrastanja. Koliko je samo bio potcenjen i omalovažavan.

- Jednom sam bio na ulici, prosio sam, a žena od koje sam tražio novac je držala svoju torbicu kao da želim nešto da joj ukradem. Bio sam šokiran. Samo sam htio malo siće, da kupim sebi hljeba. A, ona je mislila da hoću da je opljačkam. Ja sam bio gladan, a ona je smatrala da nešto loše hoću da joj uradim. Tada sam rekao sebi da ću postati neko.

 

Ne propustite