LEGAO DA SPAVA LIJEP KAO LUTKA, PROBUDIO SE SAV ISKRIVLJEN: Paraliza uništila lice slavnog glumca!

Slavne ličnosti
LEGAO DA SPAVA LIJEP KAO LUTKA, PROBUDIO SE SAV ISKRIVLJEN: Paraliza uništila lice slavnog glumca!
Teško je i zamisliti da uveče legnete u krevet "normalni", kao i svake noći, a ujutru se probudite utrnulog lica.

Teško je i zamisliti da uveče legnete u krevet "normalni", kao i svake noći, a ujutru se probudite utrnulog lica. Pogledate se u ogledalo i ugledate iskrivljeni lik kao da ga je crtao neki karikaturista. Pola lica je normalno, a druga polovina visi bez ikakve mišićne kontrole.

Upravo takva muka je snašla Džordža Klunija koji je kao tinejdžer dobio Belovu paralizu. Ovaj neurološki poremećaj dovodi do iznenadne slabosti jedne strane lica, a evo koji su još simptomi i kako se on liječi.

Teškoće pri treptanju, uzrokovane suhoćom oka, još su jedan od simptoma. Oni uključuju i spušten ugao usta, kao i curenje pljuvačke. Obrva je potpuno opuštena.

dzordz-kluni-0752384424-min

Događa se da jedno oko pojačano suzi, u djelovima lica se javlja bol, naročito oko vilice i uha. Ugroženi ima problema pri jelu i piću, nema ni uobičajeno čulo ukusa. Dešava se da mu smeta buka.

Uzrok Belove paralize još nije poznat, ali se pretpostavlja da bi virusna infekcija mogla biti jedan od razloga.

Kluni se jako uplašio kad je ugledao svoje lice. "Pomislio sam, bože, da li je ovo Lu Gerigova bolest", ispričao je u jednom intervjuu.

dzordz-kluni-0752384405-min

Zgodni glumac koji, po mnogim estetskim proračunima, danas ima najljepše lice sa savršenom simetrijom, imao je muke punih devet mjeseci. I nije jedini u Holivudu kojeg je napala Belova paraliza.

I Pirs Brosnan je dobio ovu bolest osamdesetih godina prošlog vijeka. Tvrdi da je uslijedila poslije virusne infekcije koju je dobio snimajući jednu scenu u rijeci, gdje je dugo stajao go do pojasa. Kod nekadašnjeg Džems Bonda je paraliza lica potrajala nekoliko nedjelja.

Anđelina Džoli se, takođe, požalila da je imala Belovu paralizu i kaže da je nakon nje ostao problem sa visokim pritiskom.

Terapija ove bolesti uključuje steroide, analgetike i antivirusne lijekove. Idealno je da se započne u roku od 72 sata nakon pojave simptoma.

Ne propustite