IMATE LI U KUĆI JAJA I MALO MLIJEKA: Evo kako da napravite NAJUKUSNIJI I NAJBOLJI OMLET bez prženja

Praktična žena
IMATE LI U KUĆI JAJA I MALO MLIJEKA: Evo kako da napravite NAJUKUSNIJI I NAJBOLJI OMLET bez prženja
-

Omlet iz rerne spremite za doručak, jer dok se peče vi možete da se spremate za posao.

Ukoliko postoji savršena hrana, to su jaja. Uvijek ih ima, lako se spremaju, nisu skupa i puna su proteina. Ukoliko ih jedete uz ostalu hranu, uspjećete da pomognete organizmu da upije više vitamina. Jedna studija je pokazala da ukoliko dodate u salatu jedno jaje, uspjećete da unesete više vitamina E koji se u njoj nalazi. Ako želite da dan počnete puni energije i da cijeli dan budete koncentrisani, onda za doručak napravite omlet. Naš prijedlog je ovaj što se ne prži u tiganju, već se peče u rerni. Ako dodate mlijeko biće savršeno ukusan i pjenast. Ovo jelo će vam postati omiljeno. 

Sastojci: 
6 jaja
puter 
180 ml mlijeka 
mladi luk, paprika, sir (po želji)

Priprema:
Lagano umutite jaja, pa dodajte mleijko i prstohvat soli. Tepsiju premažite puterom, pa sipajte smjesu sa jajima. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Ako želite u smjesu možete da dodate sjeckani mladi luk, papriku, sir...

Izvor: Stvar ukusa 

Ne propustite