Hren je jedan od najmoćnijih domaćih antibiotika: EVO ŠTA SVE LIJEČI

Zdrav život
Hren je jedan od najmoćnijih domaćih antibiotika: EVO ŠTA SVE LIJEČI
Hren je prirodni i najmoćniji antibiotik, a evo kako da ga iskoristite za liječenje

Hren je prirodni i najmoćniji antibiotik, a evo kako da ga iskoristite za liječenje

Hren je biljka koja sadrži glikozid, kaliju, sumpor i puno vitamina C. Zahvaljujući ovim svojstvima može se koristiti ne samo kao začin za mnoga jela, već i u ljekovite svhe.

Hren je visoko efikasan prirodni antibiotik. Ovako djeluje na ljudsko tijelo:

Zagrijava sluznicu i kožu
Normalizuje snadbijevanje krvi bubrezima
ima diuretički efekat;
pospješuje odliv žuči;
poboljšava cirkulaciju krvi;
omekšava kašalj;
smanjuje šećer u krvi;
poboljšava funkcionisanje gastrointestinalnog trakta.

Jedina kontraindikacija za upotrebu ovog proizvoda su pojačano znojenje i alegija na senfoli.

U slučaju digestivnih poremećaja, dodajte kašičicu rendanog rena u čašu toplog mlijeka i konzumirajte ovo piće jednom dnevno – najbolje uveče. Postupak ponovite nakon dvije do tri nedjelje.

Hren protiv prehlade i gripa

Da biste spriječili razvoj prehlade, svaki dan konzumirajte 50 grama rendanog rena, konzerviranog ili svježeg. Ovo je efikasan tretman koji se ne preporučuje onima koji pate od bolesti želuca ili bubrega.

Rendani hren miješajte sa medom (odnos je 1 kašika rena i 3 kašike meda) i koristite za kašalj ili simptome astme, ali samo kada tjelesna temperatura nije povišena. Med omekšava oštrinu rena i doprinosi brzom uništavanju patogena. Dovoljno je da uzmete jednu malu kašičicu ovog sastava 5 puta dnevno. Ako hoćete da poboljšate dijelovanje ovog lijeka, dodajte mu i malo rendanog luka i 5 kašika vode, zatim izmiješajte i koristite kao lijek.

U slučaju gripa:

Kašiku rendanog rena prelijte šoljom ključale vode i ostavite da vri 5 minuta. Procijedite i pijte ovaj čaj 3 do 4 puta.

U slučaju reume i glavobolje:

Izrendajte na sitno korijen rena dužine 10 cm. Zatim dodajte malo vode pa ovu smjesu stavite na lanenu krpu i stavite kao oblog na bolno mjesto. Ukoliko patite od glavobolje, oblog od rena stavite na potiljak. Prije primjene obloga, kožu namažite uljem. Oblog držite 5 minuta a onda isperite mlakom vodom.

Dezinfekcija rana:

Korijen rena izrendajte i pomešajte sa litar 70% alkohola. Nakon dva dana procijedite alkohol. Sa dobijenim sastavom mažite rane i dezinfikujte ih na taj način.

 

 

 

Izvor:stil.kurir.rs

Ne propustite