OPIPALA SAM KUGLICU, MISLILA SAM DA JE ZBOG UPALE GRLA: Voditeljka se suočila sa strašnom dijagnozom - Zašto baš meni?

Slavne ličnosti
OPIPALA SAM KUGLICU, MISLILA SAM DA JE ZBOG UPALE GRLA: Voditeljka se suočila sa strašnom dijagnozom - Zašto baš meni?
Natašu Ilić Jovanović gledaoci znaju kao voditeljku muzičkih emisija, koja je već decenijama prisutna na malim ekranima.

Natašu Ilić Jovanović gledaoci znaju kao voditeljku muzičkih emisija, koja je već decenijama prisutna na malim ekranima. Nakon dugog niza godina koje je provela na TV "Pink", Nataša se vratila u rodni Novi Sad, gdje već godinama radi na RTV Vojvodine.

Osmijeh na lice svakodnevno joj stavljaju suprug Siniša i kćerka iz prvog braka Katarina, a oni su joj dali i najveću snagu u trenucima kada se borila sa opakom bolešću. Nataša je, naime, prije nekoliko godina pobjedila rak pljuvačne žlijezde.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natasa Ilic-Jovanovic (@naca.ilic)

"Kada sam opipala kuglicu ispod lijeve vilične kosti, u početku sam mislila da je to uvećana limfna žlijezda prouzrokovana upalom grla. Međutim, kada je upala prošla, a bezbolna promjena se uvećavala, shvatila sam da nešto nije u redu. Ultrazvučni nalaz potvrdio je promjenu nalik tumoru, a bilo je sasvim prirodno i ljudski da osjetim strah i neizvjesnost. Prvi put u životu imala sam osjećaj bespomoćnosti i kroz glavu mi je prolazilo pitanje zašto se baš to meni dešava. Kao i svaka žena koja brine o sebi, jednom godišnje obavezno sam odlazila na sistematski pregled, ali uprkos tome snašlo me je ono što nisam očekivala", ispričala je ona svojevremeno.

Srećom, iz ove bitke je izašla kao pobjednik i sada se trudi da se iste ni ne prisjeća.

"Pokušavam da zaboravim tu životnu epizodu i guram dalje kao da se ništa nije dogodilo. Živim u ubjeđenju da se sve što nam se dešava u životu dešava za naše najveće dobro, samo je bitno da umijemo da prepoznamo šta je Bog htio da nam kaže, izvučemo pouku i idemo dalje, bez osvrtanja", rekla je ranije za medije.

Nataša je jednom prilikom otkrila i da joj je žao što nije rodila još jedno dijete.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natasa Ilic-Jovanovic (@naca.ilic)

"Inače, moja neostvarena želja jeste da imam još jedno dijete. Moj prijatelj, inače poznati ginekolog, već neko vrijeme nagovara me da malo potpomogne začeće u NS Betaniji. Ali, ne znam, vidjet ćemo", pričala je prije deset godina Nataša za "Story".

Osim u toplini doma i zagrljaju svojih najbližih, Nataša uživa i u svom poslu, jogi i meditaciji.

"Najljepša je činjenica da volim svoj posao i svjesna sam da je prava sreća i dar od Boga kada radite što volite, u čemu uživate, a istovremeno od toga i živite. Ne kažem da stresa nema, kao i u svakom ozbiljnom poslu, ali sam sa istim naučila da se borim. Intervju sa izuzetno teškim sagovornicima mi je, na primjer, stres, nakon takve emisije se oporavljam dva dana. Ipak, javni je posao specifičan. Uzleti su munjeviti, zvjezdani, bajkoviti, ali su zato padovi žestoki, teški i vrlo bolni. Ta činjenica neminovno nosi teoriju o 'dvije strane medalje'! Kada sam to shvatila davnih dana, kako bih ostala u balansu i normali, počela sam da vježbam jogu i meditiram povremeno", pričala je voditeljka.

Nataša je, inače, bila kuma svojoj sugrađanki i imenjakinji Nataši Bekvalac na njenom prvom venčanju sa bivšim vaterpolistom Danilom Dačom Ikodinovićem.

Ne propustite