NE POMAŽU SKUPA ŠMINKA I FRIZURA! NAJLJEPŠE SU ŽENE KOJE SU OVO IMALE U ŽIVOTU: Šeron Stoun otkriva tajnu lijepog starenja

Slavne ličnosti
NE POMAŽU SKUPA ŠMINKA I FRIZURA! NAJLJEPŠE SU ŽENE KOJE SU OVO IMALE U ŽIVOTU: Šeron Stoun otkriva tajnu lijepog starenja
,

Glumica Šeron Stoun se smatra jednom od najljepših žena, ali osim ljepotom, ona osvaja talentom, šarmom i bistrim umom. Njeni citati često inspirišu mnoge žene da se suoče sa procesom starenja i da uživaju u njemu, ali i da osvijeste koliko su lijepe, zapravo najljepše kada su autentične i svoje.

Donosimo vam nekoliko citata Šeron Stoun o starenju i ljepoti koji vas mogu motivisati da prihvatite i volite sebe:

"Neću kriti da sam probala botoks. I to više puta. Ali sam stala na vrijeme kako se ne bi pretvorila u jednu od zlatnih ribica koje surfaju holivudskim prostranstvima. Zbog botoksa, sve glumice su odjednom postale slične jedna drugoj. Želim da budem svoja. Neka me vide kao ženu koja iza sebe ima godine zanimljivog života."

"U prvoj polovini života vaše lice je ono sa čime ste rođeni. Drugo poluvreme je ono što zaslužujete."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

"Žena mijenja mnoga lica tokom svog života. To je kao frizura - ne možemo stalno biti sa istom. Tokom života mi se razvijamo i mijenjamo. Učimo, rastemo. Mi drugačije gledamo na život, a život drugačije gleda na nas."
 
"Čak ni najskuplja kozmetika i najskuplja frizura ne mogu da ulepšaju žene. Najsjajnije, najzanimljivije žene su one koje iza sebe imaju život sa usponima i padovima."

"Ideja o vječnoj mladosti je mit. Ne želim da budem "jlepotica koja ne može da ostari". Želim da budem najljepša žena za svoje godine."

"Ava Gardner je bila najljepša žena na svetu. Zašto? Nikada sebi ništa nije uradila. Izgledala je kao žena i nikada nije pokušavala da izgleda kao djevojka."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

"Zaista lijepa žena je uvijek ljubazna prema drugim ženama i ljudima uopšte. Ona ne prihvata rivalstvo, spletke i podlost."

"Izraz na licu žene je mnogo važniji od njene odjeće."

"Ako si pametan, bićeš lijep. Nema ružnih. Neko je lijep kao ruža, neko kao kaktus."

"Nikada nisam ozbiljno razmišljala o tome da li sam lijepa ili nisam. Ali znam jedan magični trik: sposobnost stvaranja iluzije privlačnosti. Kada žena uđe u prostoriju, prisutni ne reaguju na njenu ljepotu, već na snagu i energiju koja dolazi iz nje."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LensCrafters (@lenscrafters)

"Sa 57 godina osjećam se sigurnije i smirenije nego ikad. Ne znam da li je ovo povezano sa duhovnošću ili sam samo postala mudrija. Ali kako starite, postajete selektivniji oko toga s kim provodite vrijeme i čemu posvećujete svoj život."

Izvor: Sensa

Ne propustite