12 GODINA JE MISLILA DA JOJ JE SIN MRTAV: Neposredno prije Božića, dobila je neočekivani poziv

Čudne priče
12 GODINA JE MISLILA DA JOJ JE SIN MRTAV: Neposredno prije Božića, dobila je neočekivani poziv
Džojs Kertis je Britanka koja je 12 godina vjerovala da joj je sin umro dok je putovao Evropom

Džojs Kertis je Britanka koja je 12 godina vjerovala da joj je sin umro dok je putovao Evropom


Nije ga kontaktirala od 2010. godine. Nakon što je tugovala za sinom, iznenada, pred Božić, primila je neočekivani poziv. Ono što se dogodilo nazvala je božićnim čudom.

Nakon 12 godina bez kontakta sa sinom Nikolasom, Džojs je uspela da se pomiri sa mišlju da je on mrtav. Ženina usamljenost se produbila kada joj je muž umro u junu. Međutim, neposredno prije Božića primila je telefonski poziv koji je promijenio sve...

Sin Britanke Joyce Curtis - Nicholas - napustio je svoj rodni grad Glasgow 2000. godine. Namjeravao je putovati po Evropi nakon što je ostao bez posla kao stolar.

Džojs je od sina dobila informaciju da će on stopirati. Devet godina kasnije (2009. godine) majka je odlučila da prijavi nestanak sina, jer dugo nije imala kontakt sa njim.

Britanski konzulat u Parizu je 2010. godine kontaktirao Džojs da je obavesti da je Nikolas primljen u bolnicu u Francuskoj. Tamo je otišla sa suprugom da posjeti svog davno izgubljenog sina.

To je bio posljednji put da je Joyce imala bilo kakav kontakt s njim u narednoj deceniji.

- 2010. sam dobio pismo da je Nikolas u bolnici u Francuskoj. Prije godinu dana prijavila sam njegov nestanak - rekla je žena, a prenosi Daily Mail.

Britanka nije imala kontakt sa sinom 12 godina. Oplakivala ga je i pomirila se s mišlju o njegovoj smrti
Nakon boravka u francuskoj bolnici 2010. godine, Nikolas je ponovo nestao i izgubio kontakt sa roditeljima.
Godinama kasnije, pred Božić, ispostavilo se da je Nikola živ. "To je kao čudo"

Sljedećih 12 godina Joyce Curtis nije imala vijesti o Nikolasu. Bio je to tako dug period da se žena već pomirila s mišlju da joj je sin mrtav. Oplakivala je njegovu smrt.

Zamislite njeno iznenađenje kada je 19. decembra 2022. dobila telefonski poziv da je Nikolas živ! Ispostavilo se da je njen sin ponovo hospitalizovan u Francuskoj.

Joycein suprug je preminuo u junu 2022. godine, pa je vijest da joj je sin živ bila pravi božićni poklon za nju. „Kada sam dobila poziv da je živ, bila sam jednostavno šokirana […] To je kao čudo“, rekla je ona.

Majka je, nakon 12 godina mirovanja sa vjerovatnom smrću sina, dobila priliku da s njim razgovara telefonom. Bio je to veoma dirljiv trenutak. Nikolas je uvjeravao majku da se vraća kući.

Ne propustite