NAJJEFTINIJI KOLAČ U KOME CIJELA PORODICA UŽIVA: Nećete vjerovati kako se BRZO SPREMA, a košta manje od 10KM, Recept je jednostavan!
Mekana i prozračna štrudla često se nađe na svečanoj, novogodišnjoj i prazničnoj trpezi koju naprosto svi obožavaju. Brzo se sprema, a za njega vam treba svega 300 do 350 dinara.
Sastojci:
1 jaje
1 šolja šećera bele kafe, mleko,
1 šolja šećera
1 šolja mlijeka
1 šolja maslinovog ulja
1 šolja mlake vode
Kvasac
1 kg brašna
Priprema:
Pola kocke sirovog kvasca rastvorite u mlakoj vodi.
Jaje, šećer, maslinovo ulje, mleko, otopljeni kvasac se izmešaju pa dodaju brašno.
Tijesto se zagladi kašikom u posudi i ostavi da nadođe. Kada naraste, još jednom se promiješa i ostavi da nadođe.
Kada je tijesto gotovo, na sto za mješanje se stavlja brašno kako bi se umesilo tijesto i podelilo na pet do šest jufki (zavisi da li želite manje ili veće štrudle).
Svaku jufku razvucite oklagijom tako da bude nešto manje od prsta.
Na to pospite rendanu jabuku (dovoljne su četiri veće, možete u jabuku dodajte šećer, a ne morate ako je slatka, sve zavisi od ukusa) ) i uvijte u štrudlu. Ovako uvijenu stavite na podmazan pleh. Kada su sve savijače poređane, sačekajte da ponovo "krenu", pa stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni.
Kada štrudla lepo porumeni, kao i njeni krajevi (obično je potrebno 20 do 30 minuta), pečena je. Izvadite ga i poklopite da se ohladi kao svako pečeno tijesto. Savijaču narezanu možete poslužiti sa šećerom u prahu.