NIKO NE MOŽE DA POVJERUJE DA JE NA PRAGU 8. DECENIJE: Izgleda višestruko mlađe, a konačno je otkrila u čemu je CAKA

Praktična žena
NIKO NE MOŽE DA POVJERUJE DA JE NA PRAGU 8. DECENIJE: Izgleda višestruko mlađe, a konačno je otkrila u čemu je CAKA
-

Slavna američka manekenka Kristi Brinkli napunila je 68 godina, dok njen izgled ne ide u prilog toj činjenici budući da izgleda veoma mladoliko, a neretko je porede i sa kćerkom. Po mnogima, ona je zapravo jedna od najljepših žena na svijetu.

Manekenka često dijeli bjuti savjete, a nedavno je otkrila šta je zaslužno za njen mladoliki izgled na kojem bi joj mnoge koleginice pozavidjele.

Naime, glavni faktori prema njenim riječima jesu kvalitetan i dobar sad, pravilna ishrana, hidratacija kao i zaštita i njega kože.

Kristi je sa svojim pratiocima na Instagramu podijelila svoju bjuti rutinu.

"Ono što radite svaki dan odrediće koliko ćete biti zdravi i živahni", rekla je ona i dodala kako je najvažnije "dobro spavati, jesti organsku hranu, ostati hidriran te njegovati svoju kožu 24 sata dnevno".

"Od vas sve zavisi, u vašim je rukama! To su stvari koje radim svaki dan kako bih se osjećala snažnije i kako bi me podstakle kroz moje užurbane dane", istakla je ona.

Svoju vitalnost takođe duguje i vegeterijanskom načinu ishrane, hraneći se na taj način od svoje 13. godine. Godinama se pridržavala i "dugine dijete", odnosno dijete koja preporučuje hranu u spektru duginih boja: plavoj, žutoj, zelenoj, narandžastoj...

 "Moja cijela porodica i ja smo svakodnevno jeli namirnice u duginim bojama. Za ručak jedem povrće i napravim salatu, zatim dodam protein poput graha ili orašastih plodova. Večera je skoro pa ista, osim što ću možda svoje povrće staviti na tjesteninu od pasulja, rižu, žitarice ili kvinoju", rekla je ona.

(Stil)

Ne propustite