CIJELI ŽIVOT POGREŠNO ČISTIMO DASKU ZA SJEČENJE: Na njoj ostaje gomila bakterija, a samo je jedan način da ih se riješite

Objavljeno:01.07.2022 - 11:29
A A A Times Arial

Foto: Ilustracija

Za ovaj trik potrebna su vam samo dva sastojka koja svi imamo u kuhinji

Daske za sječenje svakodnevno koristimo za rezanje hrane, tako da ih je potrebno redovno prati, ali pranje ruku, kao i mašinsko pranje, neće uvek ukloniti sve nečistoće i bakterije sa njih. Zato je jedan kuvar otkrio kako da besprijekorno očistite dasku, a potrebna su vam samo dva prirodna sastojka. Kako piše The Sun, Melani Lionela je podijelila jednostavno rješenje na TikTok-u, i tvrdi da je to jedini način da se ona temeljno očisti.

Kuvarica je u video snimku objasnila da daske za sečenje osvežava i dezinfikuje koristeći samo krupnu morsku so i svež limun. Prvi korak je da obilno pospite solju po dasci, nakon čega prepolovite limun i njime utrljate so u dasku, zajedno sa limunovim sokom. Kada je sokom od limuna nanela cijelu dasku, sve do ivica, ostavite da odstoji 15 minuta pa sve isperite čistom vodom; a tabla je, kaže, čista i dezinfikovana. - So je zrnasta, pa pomaže da se izribaju svi ostaci zaglavljeni u dasci za sečenje, a takođe pomaže da se spreči rast bakterija i mikroorganizama - objasnila je ona u videu.

Video na OVOM LINKU

Njen video je pregledan oko 100.000 puta, a mnogi korisnici su joj zahvalili što je podijelila ovaj trik za čišćenje. - Ovako me je tata uvek učio da čistim dasku za sječenje dok sam bila mala.

To je super! - napisao je jedan korisnik. - Nikada ništa ne čisti moju tablu dovoljno dobro, tako da ću ovo svakako probati - prokomentarisao je drugi korisnik.