Jako nevrijeme pogodilo Sloveniju: Voda odnijela puteve, vjetar čupao drveće

Objavljeno:08.06.2022 - 11:36
A A A Times Arial

Interventne ekipe najviše posla imale su u istočnom dijelu zemlje, gde su požari od groma oštetili više stambenih i privrednih objekata

Hladan front sa jakom kišom i vjetrom, koji je zahvatio gotovo sve krajeve Slovenije tokom noći, rušio je drveće i krovove, a vatrogasci su morali da ispumpaju vodu iz poplavljenih objekata i gase požar izazvan gromovima.

Slovenačka Uprava za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama saopštila je da je nevrijeme pogodilo područja širom zemlje, sa izuzetkom Primorske, a zabilježeno je ukupno 135 incidenata, uz intervenciju 66 dobrovoljnih teritorijalnih vatrogasnih društava i tri profesionalne vatrogasne brigade.

Interventne ekipe najviše posla imale su u istočnom dijelu zemlje, gdje su požari od groma oštetili više stambenih i privrednih objekata, prenosi STA.

Vatrogasci su intervenisali i na živinarskoj farmi u Slovenskoj Bitrici kako bi spasili 3.000 pilića od davljenja.

Voda je poplavila na desetine puteva, a reka Paka izlila se iz korita i srušila most preko lokalnog puta Gornji Dolič-Kozjak.

Slovenija je u posljednje vrijeme doživjela mnogo ovakvih kišnih oluja, neke od njih sa jakim gradom, u kojima su uništavani sezonski usjevi, kao i zgrade, navodi STA.

(Telegraf.rs)