TOŠE BI DANAS NAPUNIO 41 GODINU: Pred smrt je imao samo 1 želju

Objavljeno:25.01.2022 - 14:47
A A A Times Arial

Legendarni pjevač Toše Proeski tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine nedaleko od Nove Gradiške, a danas bi proslavio 41. rođendan.

Studirao je pjevanje i bio jedan od najboljih studenata, a muzička karijera krenula mu je strelovitim usponom kad je imao tek 15 godina. Iako je tad još bio samo makedonska zvijezda, ubrzo se njegova publika brojila u milionima, u svim državama bivše Jugoslavije.

Toše je od oca Nikole naslijedio ljubav prema umjetnosti. Otac je po zanimanju bio klesar i sledio je svog sina od početka njegove karijere. Njegovu slavu doživljavao je kao nešto najlepše što mu se dogodilo u životu. Nikada nije tvrdio da će Toše dostići vrh, jednostavno je govorio 'ovo je Božje dijete'.

- Kao dijete želio je da bude doktor, ali kasnije je muzika ušla u njegov život - rekao je svojevremeno otac.

tose

U svom posljednjem intervjuu za makedonsku televiziju, Toše je otvorio dušu. Objasnio je da najviše koncerata i nastupa ima u Hrvatskoj. Na svakom koncertu, priznao je, imao je svoj mali ritual. Tada bi javno pozdravio mamu, tatu i prijatelje.

- Želio bih da se malo trgnem od svega, ali ne mogu. Mašinerija me je stavila, kako to kažu, u 'bubanj' i gotovo. Nema povratka. Tražim povratak od svakodnevnih intervjua, od šminkanja, od skidanja šminke, pakovanja. Svega mi je 'do ovde' Smeta mi sve. Želim, a ne mogu otići na večeru ili prodavnicu - otkrio je tada.

Za mnoge je već tada izgledao iscrpljeno, a neki su otišli i korak dalje te pisali kako je pjevač tog dana i naslutio tragediju.

(blic.rs)