Promijenjena pravila Pjesme Evrovizije: Evo kako će se ove godine glasati

Show
Promijenjena pravila Pjesme Evrovizije: Evo kako će se ove godine glasati

Prvo polufinalno veče Pjesme Evrovizije održaće se večeras od 21 čas.

Takmičenje se ove godine održava u Malmeu, a neka pravila koja se tiču glasanja su promijenjena.

Naime, gledaoci više neće morati da čekaju da svi takmičari završe svoje nastupe, već će za svoje favorite moći da glasaju od prve takmičarske kompozicije. Ovaj način glasanja koristio se 1997. godine, kao i 2010. i 2011 godine, prenosi „Blic“.

Kako se dalje navodi, gledaoci iz država koje se ne takmiče i koji glasaju onlajn, moći će da glasaju gotovo 24 sata, budući da će onlajn glasanje biti otvoreno od druge generalne probe prije svake takmičarske večeri.

Bosna i Hercegovina već osam godina ne učestvuje na Eurosongu zbog duga BHRT-a prema Evropskoj radiodifuznoj uniji. Iz susjednih zemalja, Hrvatska šalje veoma popularnu pjesmu “Rim Tim Tagi Dim” u izvedbi Baby Lasagne, koja trenutno drži prvo mjesto na eurovizijskim kladionicama s impresivnih 17 posto šanse za pobjedu. Sloveniju predstavlja pop pjevačica Sara Briški Cirman, poznatija kao Raiven, s pjesmom “Veronika”. Srbiju će predstavljati Teodora Pavlovska ili Teya Dora s pjesmom “Ramonda”

Direktno u finale idu, kao i prethodnih godina, Italija, Velika Britanija, Nemačka, Francuska i Španija, kao i ovogodišnji fomaćin – Švedska.

Ne propustite