Novi detalji slučaja nestanka Ane Knežević: Evo šta je njen brat rekao policiji

Show
Novi detalji slučaja nestanka Ane Knežević: Evo šta je njen brat rekao policiji

Anin brat, Huan Henao, opisao je razvod kao "ružan" tokom razgovora sa detektivom iz Fort Loderdejla

Suprug Ane Knežević, koja je nestala prije tri mjeseca u Španiji, optužen je od strane federalnih agenata SAD-a za njen otmicu, javlja AP.

FBI i drugi federalni agenti uhapsili su Davida Kneževića na aerodromu u Majamiju u subotu. Stanovnik Fort Loderdejla optužen je u vezi sa nestankom svoje 40-godišnje supruge, Ane Knežević, koja je nestala 2. februara iz stana u Madridu gde je boravila nakon njihovog razdvajanja prošle godine.

David Knežević, 36-godišnji vlasnik preduzeća porijeklom iz Srbije, kratko se pojavio u federalnom sudu Majamija u ponedeljak i imaće saslušanje o kauciji u petak.

"Španska nacionalna policija, Uprava carine i zaštite granice, Služba diplomatske bezbjednosti i FBI nastavljaju istragu. Budući da istraga traje, dalje informacije neće biti objavljene", saopštio je FBI u saopštenju.

Advokat Kneževića, Ken Padovic, nije odgovorio na poziv u ponedeljak popodne tražeći komentar. On je ranije negirao da je njegov klijent imao ikakve veze sa nestankom svoje supruge.

Ana Knežević, naturalizovana Amerikanka poreklom iz Kolumbije, nestala je ubrzo nakon što je muškarac sa motociklističkom kacigom onesposobio sigurnosne kamere u njenom stambenom kompleksu tako što je sprejom za farbanje isprskao sočiva.

Prijateljica, Sana Ramo, i još jedna žena primile su poruke s Aninog telefona sljedećeg dana u kojima je navedeno da Ana odlazi na nekoliko dana sa muškarcem kojeg je upravo upoznala. Ramo je rekla da poruke nisu bile u Aninom stilu i da nikada ne bi otišla sa strancem.

"Radujemo se što je uhapšen", rekla je Ramo u ponedeljak. "Nadamo se da će sljedeće poglavlje doneti pravdu i otkriti šta se dogodilo s Anom."

Kneževići su bili su u braku 13 godina. Oni su vlasnici kompanije EOX Technology Solutions Inc., koja pruža podršku za računarske sisteme južnofloridskim preduzećima. Dokumentacija pokazuje da su takođe vlasnici kuće i dva druga objekta u Fort Loderdejlu, od kojih je jedan trenutno pod konfiskacijom radi prinudne naplate.

Anin brat, Huan Henao, opisao je razvod kao "ružan" tokom razgovora sa detektivom iz Fort Loderdejla, pokazuje izveštaj. Policiji je rekao da je David bio ljut što će dijeliti značajno manju sumu novca.

Padovic je u februaru izjavio da razvod nije bio sporan i da njegov klijent sarađuje sa policijom. Rekao je da je njegov klijent bio u Srbiji kada je njegova supruga nestala.

(Telegarf.rs)

Ne propustite