Domaće pjevačice na filmu: Ko je sve zapjevao na "velikom ekranu" (FOTO & VIDEO)

Sjećate li se
Domaće pjevačice na filmu: Ko je sve zapjevao na "velikom ekranu" (FOTO & VIDEO)
Prije se nije moglo kao sada jednostavno platiti nekoj TV kući, pa se bez problema pojaviti na televiziji ili tek tako ostvariti neku (makar i manju) ulogu na filmu.

Prije se nije moglo kao sada jednostavno platiti nekoj TV kući, pa se bez problema pojaviti na televiziji ili tek tako ostvariti neku (makar i manju) ulogu na filmu.  Estradne umjetnice u nekadašnjoj državi su se borile da uz popularne glumce i glumice, "ušićare" poneku minutu odnosno "otpjevaju" svoju ulogu, da se predstave publici i pokažu kako znaju još mnogo štošta pokazati jer to je u nekadašnje vrijeme značilo mnogo u smislu sveukupne popularnosti.

Sjetimo se velikih estradnih rivalki Lepe Lukić i pokojne Silvane Armenulić 70-tih godina prošlog vijeka i filma "I Bog stvori kafansku pjevačicu".

pjev9

Potom velikih filmskih uspjeha Snežane Savić koja je počela sa glumom i filmom "Šta je s tobom Nina", a onda se preorijentisala na pjevanje. Neki kažu ne znaju da li je ona glumica ili pjevačica, iako pouzdano znamo da je svu afrimaciju stekla kao glumica. 

pjev4

U prošlom vijeku pjevačica Olivera Vučo Katarina se istakla u filmu "Sakupljači perja" gdje je otpjevala pjesmu "Đelem đelem".

pjev10

I Vesna Zmijanac i Nada Topčagić su se pojavile u komediji "Sok od šljiva", kao i Suzana Perović, Sneki i Zorica Marković u seriji "Kamiondžije" u kojoj su pjevale još Snežana Đurišić, Vera Matović, Lepa Brena ... U komediji "Špijun na štiklama" pojavila se Zorica Brunclik i Mira Kosovka. 

pjev6

Voditeljica i pjevačica Suzana Mančić pojavila se u "Obećanoj zemlji", "Ćao inspektori" a njeno najnovije filmsko ostvarenje je u seriji "Selo gori, a baba se češlja". 

pjev3

Lepa Brena i njena ekipa "Slatkog greha" su ostvarili svoje "vlastite" filmove "Hajde da se volimo", "Nema problema".

pjev5

Dragana Mirković po ugledu na Brenu uradila je film "Slatko od snova". 

pjev8

U glumi su se okušale još i Subhija Šehović u film "Ljubav i bijes" Bakira Tanovića i Bate Čengića, u seriji "Kože" i drami "Živa zemlja" Duška Andrića.

pjev1

Branka Sovrlić je u filmu "Bitka za južnu prugu" maestralno ispjevala numeru Lili Marlen, a pored nekih filmskih uloga prije rata Hanka Paldum se nedavno pojavila u jednoj emisiji serije "Lud, zbunjen, normalan".

pjev2


  

Ne propustite