Najuvjerljiviji filmski psihopati koji su nas stvarno preplašili (FOTO)

Sjećate li se
Najuvjerljiviji filmski psihopati koji su nas stvarno preplašili (FOTO)
Naravno, sve je to samo film, ali recite to ovim psihopatama koji su nas preplašili u (našem) stvarnom životu.

Gledanje klasičnog horor filma sa psihopatama ubilačkih namjera uvijek će nas zaljepiti za rub stolice. Ali postoji nekoliko odabranih filmskih ubica čije prisustvo je uvijek tako opčinjujuće i zastrašujuće da nismo mogli a da se ne trznemo kada su na ekranu bile scene sa njihovim jadnim žrtvama. Naravno, sve je to samo film, ali recite to ovim psihopatama koji su nas preplašili u (našem) stvarnom životu.

scary2

Jack Torrance - "The Shining"

Od svih priča Stephena Kinga adaptiranih u filmove, nema nijednog antagoniste koji je tako strašan i poremećen kao psihotični patrijarh Jack Torrance u filmu "The Shining" ("Usijanje"). Iako Torrance osmišljen kao momak koji će vas prestraviti, ipak samo zauvijek enigmatični Jack Nicholson taj koji je pojačao njegov ubilački i luđački karakter na jedan sasvim drugi nivo. Torranceova rečenica "Evo Džonija!" i dalje se rangira kao jedan od najprepoznatljivijih citata iz svijeta klasičnog filma.

scary3

Norman Bates - "Psycho" 

Psihopata nad psihopatama - teško da ćete naći nekog ko je više lud nego Norman Bates. Ovaj poremećeni mamin sin iz crno-bijelog filmskog klasika i dalje je jako relevantan u svakom leksikonu moderne pop kulture. 

scary4

Dr. Hannibal Lecter - "The Silence of the Lambs" 

Priličan je glumački podvig kada u pojavljivanju na ekranu manjem od 20 minuta, uspijete osvojiti Oscara za najbolju mušku ulogu. Ali stvarno, Dr. Hannibal Lecter je napao kolektivnu svijest gledalaca ovog filma, brzo kao što bi to učinio sa svojom žrtvom. Nema psiho filma koji je toliko slasno i dehumanizujuće serviran nego što je to ovaj sa Anthony Hopkinsom.

scary5

Travis Bickle - "Taxi Driver"

New York sigurno zna biti usamljeno mjesto za život. Ali, dok se većina njegovih stanovnika miri sa time, Travis Bickle planira atentate na lokalne vlastodršsce i makroe. Travis Bickle je posebno zastrašujući lik s obzirom da je mogao biti normalan, funkcionalan član društva, samo da nije napravio tako bizarne izbore. Iako se na kraju iskupio, njegova ludost kao da je i dalje prisutna u svijetlima New Yorka.

scary6

The Joker in "The Dark Knight" 

Mi nikada nećemo znati kako je dobio te ožiljke, ali to nije bitno. Obzirom da Jokerova vladavina terora nad Gothamom i nas dovodi do pitanja o tome jesmo li dobro. Prilagodljivi Street Fighter, majstor mučitelj, čitač misli - sve to ulazi u njegovu biografiju. Godinama nakon njegovog pojavljivanja u Gothamu, mi i dalje pokušavamo da shvatimo da li je Joker bio manijak ili smo mi oni koji su ludi. I baš kao što nikad nećemo znati kako je dobio te ožiljke, Jokerovo ludilo i dalje ostaje pitanje u godinama koje dolaze

Ne propustite