TRIK ZA SAVRŠENU KAJGANU: Samo u jaja dodajte ovaj sastojak I NEĆE VAM SE RASPADATI!
Na našim trpezama najčešća namirnica su jaja, bar kada je doručak u pitanju - zasite, puna su proteina, zdrav su izbor, i mogu da se pripreme na bezbroj načina. Posebno volimo kajganu, a uprkos tome što je ovo obrok za koji biste tipovali da i malo dijete zna da ga napravi, u praksi nije baš tako.
Nerijetko se desi da umjesto sočne, kremaste kajgane dobijemo žilavu smjesu koja se raspadne tokom kuhanja.
Poznati kuhar i TV zvezda Alton Braun nedavno je otkrio svoj trik za savršenu kajganu, a to je kašičica majoneza i kašičica vode.
Ovaj tajni sastojak daće svilenkastu teksturu kajgani i učiniće je kremastijom, a neće joj bitno promijeniti ukus.
Braun je preporučio i savjet slavnog Gordona Remzija za pripremu najbolje kajgane - tajna je u temperaturi prženja.
"Pržite kajganu sporije nego ikad, tako da je nekoliko puta stavite na vatru i maknete s nje, prije nego što se smesa do kraja zgusne. Tekstura bi uvijek trebalo da bude pomalo tečna. Dakle, jaja treba da izgledaju pomalo nedovršeno", pojasnio je kuhar.
(Žena Blic)