Brza i ukusna štrudla od šumskog voća i griza: Recept za savršenu poslasticu za manje od 20 minuta

Praktična žena
Brza i ukusna štrudla od šumskog voća i griza: Recept za savršenu poslasticu za manje od 20 minuta

Štrudla od šumskog voća i griza je jedan od onih recepata čija priprema traje manje od 20 minuta.

Fine prhke kore, kiselkasto-slatki nadjev... Stvarno ne može bolje! I zaista ne može brže od ovog, osim ako se odlučiš raditi domaće kore. Ako se štrudla pripremi kako treba, nećeš osjetiti veliku razliku između domaćih i gotovih kora.

Sastojci:

gotove kore za štrudle 6 kom
jaje 1 kom
jogurt 1,50 šolja
griz 1,50 šolja
suncokretovo ulje 0,50 šolja
šećer kristal 4 kašika
prašak za pecivo 0,50 kom
šumsko voće 200 g
borovnice 200 g
šećer kristal 6 kašika

Priprema:

Voće prokuhajte na laganoj vatri sa 4 kašike šećera. Dobit ćete smjesu koja nalikuje džemu. Jednu koru premažite premazom od griza, gore stavite drugu koru i opet premažite.

Položite treću koru i po njoj rasporedite nadjev od šumskog voća. Kad zarolate štrudle, još ih malo premažite smjesom od griza i stavite u pećnicu zagrijanu na 190 stepeni. Štrudle se peku 20-25 minuta, ovisno o pećnici, piše Miss7gastro.

Ne propustite